ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Isparta'da, yüksek ekonomik değere sahip trüf mantarının yetiştirileceği orman oluşturuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğünce, trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması için 2014'te uygulamaya konulan "Trüf Ormanı Eylem Planı" çerçevesinde yurt genelinde çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda trüf ormanları kurulmaya devam ediliyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde trüf ormanı için 10 dekarlık sahada çalışmalar tamamlandı. Trüf ormanı kurma çalışmasında saplı, mazı ve palamut meşesinden oluşan türlerde 400 aşılı fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Burdur'da da 20 dekarlık alanda trüf ormanı kurma çalışması başlatıldı. Böylece iki ilde bu yıl toplam 30 dekarlık sahada trüf ormanı tesis edilmesi hedefleniyor.

Dünya gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının, yapılacak yeni çalışmalarla bu iki ilde yayılış alanlarının artırılması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, trüfün ekonomik değerine dikkati çekerek, "Trüf mantarı Isparta-Burdur yöresinde tabii olarak yetişen, ağaçların kökleri ile ortaklık oluşturarak gelişen bir mantar türü. Bakanlık olarak yöre insanına bu alanda eğitim ve imkan vererek, trüf üretiminde dünya piyasasına hakim olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.