Diyanet İşleri Başkanlığı organ bağışının caiz olduğuna yönelik fetva verse de vatandaşlar bu konuda hala soru işaretleri yaşıyordu. Bu algıyı kırmak adına Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı bir proje gerçekleştirdi. Organ bağışında önder olması anlamında öncelikli hedef kitlenin, imam ve din görevlileri olduğu kanısına vardı. Beyazay Afyon Şube Yönetimi,  İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu makamında ziyaret ederek projeye başladı. 

Ekip, ilk olarak Afyonkarahisar’daki 10 camiyi ziyaret ederek, cami imamlarına organ bağışı hakkında bilgiler verdi, merak edilen soruları yanıtladı. Konunun uzmanlarıyla birebir görüşme imkanı bulan imamlar , görev yaptıkları camilerde organlarını bağışladı. 

DİNİ AÇIDAN MAHSURU YOK

Konuyu çok önemsediğine vurgu yapan Müftü Şükrü Kabukçu: “Organ Bağışının dini açıdan hiç bir mahsuru yoktur. Caizdir. Burada asıl niyet insanlara faydalı olmak, hayat kurtarmaktır. Ülkemizde binlerce hasta organ beklemekte.. Organlarımız toprak altında çürüyeceğine, organ bekleyen bir hastaya neden şifa vesilesi olmasın. O insandan ömür boyu dua almak, ona yardımcı olabilmek, büyük sevaptır. Ben bu anlamda herkesi organ bağışına davet ediyorum. “ dedi.