Göreve geldiği günden bu yana birçok çalışmalara imza attığına dikkat çeken Başkan Çoban: “Görevde 9. yılımız ama 2. dönemimiz tecrübemizin yani kalfalığımızın da bir noktada Afyonkarahisar’da görülmesi noktasında gerçekleşti. İlk döneminde birçok ilkler yaptık 2. dönemimizde de birçok ilkler yapıyoruz. İlk defa Köprülü kavşaklar yaptık, yapmaya devam ediyoruz.  İlk defa alt geçitler yaptık, yapmaya devam ediyoruz.  Kent Meydanı çalışmamız son sürat devam ediyor ve İnşallah Ekim 2018’de Kent Meydanı devreye alacağız” dedi.

“Veysel Eroğlu parkımızı açacağız”

Karahisar Kalesinin bu yılsonun da teleferikle tanışacağını aktaran Başkan Çoban: “Yılların hayali Karahisar Kalemiz yani Afyon kaleminiz 2018 sonunda veya 2019 yılının başında teleferikle tanışacak. Artık hem hemşerilerimiz hem de ilimize gelen çok değerli Misafirlerimiz kaleye teleferikle çok rahat bir şekilde çıkabilecek. Orada kahvesini çayını yudumlayabilecek. Yine dev parklar yapmaya devam ediyoruz. Yakında Karayolları parkımız açacağız. 2018 yılı içerisinde Veysel Eroğlu parkımızı da açacağız. Bu parkımızda çok bir önem veriyoruz. Çünkü çok değerli bakanımız Veysel Eroğlu beyin dilimize kazandırdıklarını karşılığında ona bir teşekkür amacıyla belki bu teşekkürün karşılığı olmaz ama inşallah ona yakışır bir parka bakanımız adına sunacağız” diye konuştu. 

“Asfalt şantiyemizi kapatmadık”

‘Bölgemizin en büyük Kültür ve sosyal tesislerini yapmak için ihaleye çıktık’ diyen Çoban şöyle devam etti: “Onu da inşallah İsmet Atilla Kültür Merkezi olarak 2019-2020 yıllarında tamamlamayı hedefliyoruz.  Kaldırımda ve asfalt yollarda bu yıl çok daha hızlı çalışma yapacağız. Afyon Belediyesi'nin tarihinde ilk defa İklim şartlarının verdiği avantajla biz bu sene belki de 80 yıldır ilk defa Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında asfalt şantiyemize kapatmadık, asfalt çalışmalarımıza devam ettik.  Şuan eski İzmir yolumuzun asfaltını yapıyoruz. Bu asfaltımızdan hemen sonra bir hafta içerisinde Adnan Kahveci Bulvarımızda asfalt yenileme çalışmamıza başlayacağız.”

“Türkiye rekoru kırdık”

9700 öğrenciye burs verdiklerine dikkat çeken Çoban, “İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisine. Bu 1 Türkiye rekorudur. Bu bir bölge rekorudur. İnanın büyükşehirlerde bile bu rakama yaklaşmak çok çok zordur. 230 bin nüfuslu Afyonkarahisar Belediyesi bugün 9 bin 700 öğrenciye aylık 80 ile 100 lira arasında burs vermektedir. Belediyemizi sosyal kültürel faaliyetleri de İnşallah bu dönemde artarak devam edecektir”.

“Kapalı semt Pazar yerlerinin açılışı devam edecek”

Kapalı pazar yerleri yaptıklarını aktaran Çoban şöyle devam etti: “Yapmaya devam ediyoruz. Bu hafta içerisinde Kanlıca pazarımızı ve Uydukent pazarımızı açacağız. Yine bu yıl içerisinde de Selçuklu mahallemize bir Yeni pazar yeri yapacağız. Sahipata mahallemizdeki pazaryerinin yenileyeceğiz.”

“1 buçuk milyar insan izleyecek”

‘Sporda ilimiz çok önemli bir tesisleşme oranına olarak ulaştı’ diyen Çoban konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Sporcu otelimiz 16 milyon TL maliyetle inşallah bu yıl hizmete girecek.  Afyon Belediyesi tarihinde ilk defa geçen yıl bir Kapalı Spor Salonu yapmıştı. Bu sene onun çok daha büyüğünü 8-9- milyon TL maliyetli Kapalı Spor Salonunu sahipata mahallemizde hizmete alacağız. Bu salonumuz voleybol ve hentbola uygun zemine sahip olduğu için Türkiye'deki 5 Kapalı Spor Salonu'nda bir tanesi olacak. İnşallah bu yatırımlarımızla sporda marka kent olma yolunda hizmetlerimiz artacak. 2018 dünya motokros şampiyonası'nın bir ayağının da Afyonkarahisar'da yapılacağı duyurmak istiyorum. Bu yarışlarımız 140 ülkeden fazla ülke televizyonlarında canlı yayınlanacak. Ve bir buçuk milyardan fazla insanın da canlı olarak izlemesini vesile olacak. İnşallah motokros pistimizin yanında da asfalt otomobil ve motor yarışlarını yapılabileceği bir yarış alanında Afyonumuza ülkemize kazandırmak amacıyla çalışmalara devam edeceğiz.”