Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Fidan, 6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemelerinde son tarihin 31 Mayıs 2017 olduğunu hatırlatarak vatandaşları uyardı.

Programda konuşan Fidan, “Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarına yapılandırma hakkı getirilmişti. Yapılandırılan borçların ilk taksitinin son ödeme tarihi 9 Ocak iken hükümetimiz bir düzenleme ile taksit sürelerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar uzattı. 31 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan peşin veya ilk taksit ödemeleri için son tarihtir. Vatandaşlarımız bu avantajdan mutlaka faydalansınlar” şeklinde konuştu.

“Afyonkarahisar’ın 5000 olan artı istihdam hedefi 14 Mayıs itibariyle 7186 kişi”

Programda SGK’nın çalışmalarından bahseden Fidan, “Son derece genç ve dinamik bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜİK’in yapmış olduğu, bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeyleri ölçümü neticesinde, 2016 yılında bir önceki yıla göre konumunu 9,2 puan arttırarak, ulaştırma, asayiş ve sağlık hizmetlerinden sonra dördüncü sıraya yükselmiştir. 9 Ocak’ta Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından startı verilen Çalışma hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında 2017 yılı için Afyonkarahisar’ın 5000 olan artı istihdam hedefinin 14 Mayıs itibariyle 7186 kişi olması ilimiz ve ülkemiz adına önemlidir” diye değerlendirmede bulundu.

“İşverenlerimize prim erteleme imkanı sağlandı”

2016 yılında yapılan çalışmalardan da bahseden Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Samet Fidan, “Sosyal güvenlik hizmeti vatandaşın ayağına götürüldü. Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik sistemi sunmak amacıyla, yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edilmektedir. Ayrıca E-Devlet hizmetleri yaygınlaştırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Alo 170 vasıtasıyla vatandaşlara hizmet sunulmaya devam edildi. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi. İşverenlerimize prim erteleme imkanı sağlandı. Teşviklerden yararlanmaya yönelik yeni düzenleme yapıldı. Lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı. 25 yaş altı gençlerimizin genel sağlık sigortası prim borçları silindi. Kısmi süreli çalışan sigortalılarımızın genel sağlık sigortalılık durumlarına yönelik düzenleme yapıldı” şeklinde konuştu.