En önemli gündem dışı maddeyi AFJET AŞ tarafından yapılan yeni yatırımların verimliliğinin artırılabilmesi için yeni sıcak su kaynağı işletme ruhsatı talebi oluşturdu.

İl Genel Meclisi’nin aylık olağan toplantılarının Mayıs ayı ilk birleşimi meclis toplantı salonunda Salih Sel başkanlığında gerçekleştirildi. 

116 NOLU KAYNAK RUHSATI KOMİSYONLARDA DEĞERLENDİRİLECEK

Afyonkarahisar Valisi Azizi Yıldırım imzasıyla meclise gönderilen gündem dışı maddelerin görüşüldüğü birleşimde kapanan beldelerden İl Özel İdaresi’ne devri yapılan araçların ihale kanununa göre açık artırma yoluyla ihaleye çıkılarak satışını öngören talep meclis üyelerinin oy birliği ile değerlendirilmek üzere komisyonlara havale edildi. Gündem dışı konulardan bir diğeri ise AFJET AŞ bünyesinde yürütülen konut ısıtma, sera, elektrik enerjisi üretim tesisi, çamaşır yıkama ve kurutma yatırımlarının uzun yıllar kullanılabilmesi ve verimliliğinin artırılabilmesi ve kaynakların tek elden kontrolünün sağlanabilmesi için Ömer- Gecek havzasında bulunan 116 nolu sıcak su kaynak işletme ruhsatının AFJET AŞ’ye devrine ilişkin talep meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Vali Aziz Yıldırım imzasıyla meclis gündemine gelen AFJET AŞ’nin 116 nolu sıcak su kaynağı işletme ruhsatı talebi ilgili komisyonların incelemesi amacıyla komisyonlara sevk edildi.

“AFYONKARAHİSAR ÖNEMLİ BİR İNSANI KAYBETTİ”

Gündem dışı 8 konunun değerlendirildiği toplantının sonunda söz alan MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz, Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da güreş sporuna önemli katkılar sağlayan ancak hafta sonunda vefat ettiği belirtilen Milli Antrenör ve Milli Güreş Hakemi İsmail Erdoğan’a rahmet diledi. Karagöz; “İsmail Erdoğan, Türk Milli Güreş Takımı’na önemli sporcular kazandıran ve gençlerin karakterlerinin gelişmesine katkı sunan bir büyüğümüzdü. Uluslararası Güreş Antrenörlüğü’nün yanı sıra Türkiye’de bayan güreşinin de kurucusudur. Haydar Serdaroğlu ile birlikte kendisinin öğrencileri olarak buradayız. Güreş camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz mekanı cennet olsun” dedi.