Aralık ayında iller arası üç bant şampiyonası olmasını beklenirken, 2018 yılının ilk ayı olan Ocak ‘ta Afyon üç bant il birinciliği düzenlenecek. 

Bilardo İl Temsilcisi Alaattin Çevrim bilardonun centilmenlik sporu olduğunu kaydederek, müsabaka sonucu yenen ve yenilenin birbirini alkışladığını belirtti. Bilardo il birinciliği için her yıl yapılan turnuvanın bu yıl Ocak ayında yapılacağını kaydeden Çevrim, “Bu turnuvanın yapılış amacı Türkiye şampiyonasına oyuncu seçmektir. Federasyonumuz bir karar aldı. Lisanssız hiçbir sporcu il birinciliği müsabakalarına katılmazsa hiçbir turnuvaya katılamayacak. İlimizde 80-100 civarında lisanslı bilardo sporcumuz var. Bunu arttırmak için gayret gösteriyoruz. Bu şampiyondan önce ilimizde  iller arası  üç bant bilardo şampiyonası düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İlgi yükseliyor

Bilardo müsabakalarının en çok izleyicisi olan dördüncü spor olduğunu belirten Çevrim, “Bilardo meraklısının çok olduğu bir spor dalı. Bilardo centilmenlik sporudur. Müsabaka sonucu yenen ve yenilen birbirini alkışlar. Bu vesile ile il birinciliği turnuvamıza herkesi davet ediyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

Mavi Dünya Bilardo Spor Salonu işletmecisi ve il temsilcisi Alaattin Çevirim, "Salonu açtığımız günden bu yana ilimizde özellikle gençler arasında Bilardo sporunun yaygınlaşması amacıyla bu yıl onuncu kez Şampiyona düzenliyor, Geleneksel hale dönüşmesinden gurur duyuyoruz. Her yıl ilimizin değişik yerlerinden birçok sporcu ilimize gelerek şampiyonalarımız giderek adından söz ettirmeye başladı.”