“Dünya kamuoyunun 22 Eylül’de MHP MYK ile MGK Toplantılarının sonucunu izlemesini tavsiye ediyoruz. Türk dünyası sadece Kerkük’teki soydaşlarımızdan ibaret değildir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığının haftalık basın toplantısı gerçekleşti.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz’ün yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kocacan ile Beytullah Bostancı da katıldı.

MHP’nin ülkücü hareketin vücut bulduğu ve ülkücülerin yer aldığı bir parti olduğunu dile getiren Karagöz, haftalık olağan basın toplantısında şunları kaydetti:

“Ülkücülerde değerleri için hiç düşünmeden ölümü göze alan hareketin mensuplarıdır. Ülkücü hareket 1968 yılından bugüne kadar vatanın milletin bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek için şanlı şerefli Türk bayrağını orak, çekiç ve ateizmden korumak için sosyalist - enternasyonel zırvasına karşı İstiklal Marşımızı özgürce söyleyebilmek için her türlü saldırı karşısında hiç çekinmeden hayatını feda ederek şehitler ve gaziler vermiş bir harekettir.”

Karagöz, 19 Eylül Gaziler Günü içinde şehitliği ve gaziliği yaşarak ve mukaddesatı en iyi bilen parti olarak, vatana ve millete göz dikenlere göğüslerini siper edip gazi olan tüm asker, polis, korucu ve sivil unsurlarımızın gaziler haftası kutladı.

“TSK’nın modernleşmesini destekliyoruz”

Karagöz, vatan ve bayrak için vücutlarındaki uzuvları feda eden gazilerin hakkının hiçbir zaman ödenmeyeceğini belirterek, onlar için ne yapılsa az olduğunu vurguladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) modern ve teknolojik çalışmalarını tüm kalpleriyle desteklediklerinin altını çizen Karagöz, “Devletimizin SİHA ve İHA’ları kullanma iradesini de yerinde buluyoruz. Vatan savunması için askere gönderdiğimizi aslan parçalarının yerine,  zor arazi şartlarında kullanılan SİHA’ların şehit ve gazi vermeden güvenliği sağlamada çok faydalı olacağına inanıyoruz. Buna benzer teknolojik çalışmalar artırılmalıdır. TSK’mız hızlı bir şekilde modernize edilmelidir.”

“MGK’dan radikal kararlar almasını bekliyoruz”

Karagöz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimini (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunun hem Irak Anayasasına hem de Türkiye’nin ulusal güvenliğine açık tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Bazılarının referandum askıya alınmalı sözlerine katılmadıklarına dikkat çeken Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Referandum bize göre tamamen rafa kaldırılmalıdır. Kaldırılmazsa eğer savaş sebebi sayılmalıdır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Dünya kamuoyunun 22 Eylül’de MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısının sonucunu izlemesini tavsiye ediyoruz. Yine aynı gün yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısında da askeri seçenekler dahil en radikal kararları almasını bekliyoruz. Barzani ve destekçileri Kerkük Türkü’nün sadece Kerkük Türklerinden ibaret olmadığını mutlaka görmelidir.” diye konuştu.

Karagöz, öte yandan MHP’ye üye olanların sayısının her geçen gün daha da arttığını ifade etti.