İhtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürlerin de incelenmesinin gerektiğini ifade etti.

Haftalık basın toplantıları düzenleyen MHP İl Başkanlığı’nın bu haftaki basın toplantısında özellikle hava kirliliği konusuna dikkat çekildi. MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz beraberinde Basın ve Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“DAĞITILAN KÖMÜRLER DE DENETLENSİN”

Hava kirliliği konusunda yapılan araştırmalar neticesinde Afyonkarahisar’ın hava kirliliği bakımından ilk 10 il arasında yer aldığının açıklandığını belirten MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Afjet ve doğalgaz kullanamayan çok sayıda bölgemiz var. Bu bölgelerde bir de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın fazla olması nedeniyle kömür kullanımı oldukça fazla. Devlet olarak ihtiyaç sahiplerine el uzatılarak kömür yardımları yapılıyor. Bu konuda hükümeti destekliyoruz ancak dağıtımı yapılan kömürlerin kalorisi düşük kömürler olması ve havayı kirletmesi ihtimallerinin de ele alınması gerekiyor. Bu nedenle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin de incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“HAVA KİRLİLİĞİ YÜZÜNDEN KOAH HASTASI SAYISINDA DA ARTIŞ YAŞANIYOR”

Hava kirliliğinin insan sağlığı için önemli tehditler oluşturduğunun da resmi verilerle ortaya çıktığını hatırlatan Karagöz; “Hekimler tarafından deklare edilen ve resmi araştırmalarda da ilimizde KOAH hastalığına yakalanan vatandaş sayısında oldukça artış olduğu düşünüldüğünde sorunu çözmenin tek yolu kaliteli kömür kullanımı ve sıkı bir denetim yapılmasından geçmektedir. Bu konuda Afyonkarahisar Valimiz ve çevre kurulu tarafından denetimlerin artırılması yapılan yardımlarda da kalitesiz kömürlerin dağıtımının engellenmesi konusunda tedbir almalarının faydalı olacağını düşünüyoruz. Amacımız şehrin havasının temiz kalması ve insanlarımızın sağlığının bozulmamasıdır” diye konuştu.