Alınan karara göre yıl boyunca yaklaşık 90 bin metrekarelik bir yol ağının parke taşıyla kaplanması hedefleniyor. 
İhsaniye Belediye Meclisi önceki akşam Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un başkanlığında toplandı. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantı bir önceki ayın tutanağının okunmasıyla başladı. Toplantıda İhsaniye’ye kazandırılacak yatırımlar masaya yatırıldı. Bu yatırımlardan bir tanesi de parke taşı konusu oldu. 

PARKE DE 2017 YILI YOĞUN GEÇECEK

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şaban Çabuk, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde parke taşı olmayan cadde kalmaması için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda 2014 yılında toplam 7 bin 500 metrekarelik bir alanı parke taşıyla kapladık. 2015 yılında ise 27 bin metrekarelik bir alanda parke taşı çalışmamız oldu. 2016 yılında 8 bin metre karelik bir alanda yine parke çalışmalarımız devam etti. 2017 yılında ise tüm zamanların en fazla parke çalışmasına imza atmayı hedefliyoruz. 1 milyon 500 bin liralık bir yatırımla toplam 90 bin metrekarelik bir alanda parke taşı çalışmamız olacak. Yılsonuna kadar bu çalışmalarımızı tamamlamayı planladık. Bu planımızı gerçekleştirdiğimizde ilçemizde parke taşı olmayan sokak, cadde kalmamış olacak. ” Başkan Çabuk’un bu konuşmasından sonra, yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık parke taşı alımı için ihaleye çıkılması meclis üyelerince kararlaştırıldı. Toplantıda ihalenin en kısa sürede yapılacağı ve bir an evvel parke taşı çalışmalarının başlayacağı ifade edildi. 

SICAK SU SONDAJI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Gündemin bir diğer konusu da İhsaniye’de sıcak su kuyusu için sondaj çalışmalarının akıbeti oldu. Bu kapsamda konuşan Başkan Çabuk, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yetkilileri ile ilçemizdeki sıcak su varlığının tespiti noktasında bir araştırma yapmıştık. Şimdi ise bu sıcak suyu çıkarmak için sondaj çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Sondaj çalışmaları da tamamlandığında bu bölgede jeotermal seracılık yapılabilecek. Bu ilçe ekonomimize büyük bir katkı sunacak. Bu kapsamda tüm yatırımcılarımızı ilçemize davet ediyorum.  ” dedi. Toplantıda sondaj çalışmalarını yürütmek isteyen firmalar için nisan ayı içerisinde ihaleye çıkılacağı meclis üyelerince karara bağlandı. 

BAŞKAN’DAN MECLİS ÜYELERİNE SÜRPRİZ HEDİYE

Toplantı sonrasında Belediye Başkanı Şaban Çabuk, meclis üyelerine sürpriz bir hediye takdim etti. Türklerin Orta Asya’dan gelirken yaygın olarak kullandıkları ok, yay, sadak gibi figürlerin yer aldığı tablo Başkan Çabuk tarafından meclis üyelerine hediye edildi.