4 yıl önce müdahale ettiği yangında yanan İhsaniye Belediyesi’ne ait itfaiye aracının yerine yenisi talep edildi.

Kasım ayında 2018 yılı mali bütçesini oluşturmak için komisyon toplantıları ile yatırımların planlamasını yapan İl Genel Meclisi, meclis toplantılarını da yoğun şekilde sürdürüyor. 

“YANAN İTFAİYE ARACININ YERİNE YENİ ARAÇ TALEP EDİLDİ”

Kasım ayı toplantılarının 14’üncü birleşiminde gündem dışı bir konu ve gündemde yer alan 2 konu ele alındı. Gündem dışı konuda 2007 yılında İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak İhsaniye Belediyesi’ne teslim edilen itfaiye aracının 27 Eylül 2012’de İhsaniye ile sınır olan Eskişehir iline bağlı Seyitgazi İlçesi Kocatekke mevkiinde çıkan orman yangınına müdahale ederek yangını söndürmeye çalışıldığı sırada yanarak kulanılamaz hale gelmesi nedeniyle yeni itfaiye aracı talebi yer aldı. Geçmiş yıllarda da birkaç gez talep edilen ancak İl Genel Meclisi tarafından kabul edilmeyen İhsaniye Belediyesi’ne yeni itfaiye aracı alınması talebi yeniden değerlendirilmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

TURİZM TİCARET ALANI İÇİN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

Meclis gündeminde yer alan iki konudan ilki İhsaniye İlçesine bağlı Osmanköy köyü sınırları içerisinde yer alan ve Köseoğlu Deresi mevkii olarak bilinen alanda 101 ada ve 118 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde Turizm Ticaret Alanı amaçlı olarak hazırlanan imar planlarında değişiklik yapılmasını öngören talebe ilişkin yapılan incelemeler ve ihtisas komisyonunda gelen rapor değerlendirildi. Talep edilen imar planı değişikliğine ilişkin İl Özel İdaresi İmar Planı İnceleme Komisyonu tarafından yapılan nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar değişikliği planı ve eklerinde yapılan inceleme neticesinde yapılan imar değişikliğinin uygun olduğu belirtildi. Komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

FRİG VADİSİ’NDE KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY ÇIKTI

Gündemde yer alan son maddede ise İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde ‘Afyonkarahisar Frig Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Yapımı’ işi kapsamında hazırlanan koruma amaçlı imar planı ve koruma amaçlı uygulama imar planının Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 10 Ağustos 2017 tarih ve 5503 sayılı kararı ile uygun bulunduğu belirtildi. Talepte resmi gazetede yayınlanan ‘koruma amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, uygulaması, Denetlenmesi’ hakkındaki kanun gereği koruma imar planı ve uygulama planının onaylanması talebi meclis gündemine geldi. Frig Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğine ilişkin talep meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.