İDLİB (AA) - İdlib'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle Türkiye-Suriye sınırı yakınlara göç eden sivillere 10 bin adet acil yardım paketi dağıtan İHH İnsani Yardım Vakfı, siviller için bağış yapma fırsatı da veriyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, "Son 24saat içerisinde sivil yerleşimlere yönelik saldırıların yoğunlaştırılması nedeniyle en az 39 bin kişi daha göç yoluna düştü. Bu sayı sürekli artıyor. İHH İnsani YardımVakfı olarak göç eden ailelere acil yardım paketleri dağıtıyoruz. 10 bin adet paketin içerisinde konserve yiyecek, su, kek, ekmek ve meyve suyubulunuyor." dedi.

Tosun, çadır kurulumlarının sürdüğünü vetemel yaşam malzemesi desteğinde bulunulduğunu belirterek, aynı zamandasavaş mağduru siviller için çadıra alternatif olarak briketten ev inşasının da devam ettiğini kaydetti.

- Yardım için

İdlib’e göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyenbağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor.

Daha fazla miktarda katkı yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesaplarıyoluyla, yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak, savaş mağduru ailelere destekverebiliyor.

İhh’dan Yerinden Edilen Ailelere Acil Yardım Paketi

İhh’dan Yerinden Edilen Ailelere Acil Yardım Paketi

İhh’dan Yerinden Edilen Ailelere Acil Yardım Paketi