Özel bir mekanda basın mensupları ile bir araya gelerek hayata geçirecekleri projelere ilişkin bilgiler paylaşan İnsani Yardım Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Ertürk yaklaşan Ramazan ayı öncesinde bazı açıklamalarda bulundu. 

“DÜNYADA 400 MİLYONU AŞKIN YETİM ÇOCUK BULUNUYOR”

Yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik yardımlarda bulunmak için harekete geçtiklerini belirten Ertürk; “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, ufukta zuhur etti. Dünya üzerindeki nice mahrumiyetler, savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Halen her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, teknolojik gelişmelerin sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz. Suriye'de ki savaşta 7 yılda 1 milyona yakın insan öldürülürken, 1,5 milyonu aşkın yetim yavrumuzun olduğu tahmin ediliyor. Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan ve daha nice coğrafyalarda insanlık bir bir eriyor. Bizler İHH olarak; Büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak yetimlerimizi dünya genelinde istismar eden, onları yaşadıkları toplumun inanç, değer ve algılarından kopararak kendi emperyal ve sömürgeci ajanlarının devamı için kullanan, Misyoner Örgütlerin tüm dünyada yaptıkları bu çirkin faaliyetlerinin son bulmasını istiyoruz.” dedi.

“GEÇEN YIL BİN 728 YETİM ÖKSÜZ VE İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUĞA EL UZATTIK”

Yaşanan savaşlar, afetler ve yoksulluk nedeniyle yetim kalan çocukların sayısının her geçen gün arttığını belirten Ertürk; “Ramazan ayı; Yetim çalışmalarımız anlamında daha özel bir anlam içermektedir. Bu nadide iklim ayı; yetim yavrularımızı gündeme getirmek ve yetim projelerimize destek bulabilmek için de önemli bir dönemdir. Özellikle Ramazan ayının 15. günü ilan edilen Dünya Yetimler Günü bu çalışmalarımız içerisinde ayrı bir yer tutmaktadır. İHH'nın teklifi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT)kabulü ile 57 İslam ülkesinde her yıl Ramazan Ayının 15'i Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmiş ve bizlerde 4 yıldır bu günde çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Afyon İHH olarak 2014 yılında 327, 2015 yılında 639, 2016 yılında 1728 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza; bayram sevincini doyasıya yaşasınlar diyerek, bağışçılarımızın destek ve katılımıyla 100 TL tutarında bayramlık kıyafetler hediye edildi. Çocuklarımızın anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan hepimizin hafızalarında yer etmiş durumdadır. İnşallah bu yıl da 10 Haziran Cumartesi, Ramazan ayının 15. günü yani Dünya Yetimler Günü'nde Afyon'daki en az 1000 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin katkılarıyla 100 TL'lik bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlamaktayız. Bu özel günde yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz." diye konuştu.

“YETİMLERİMİZLE BİRLİKTE İFTAR YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Mübarek Ramazan ayında yetimlerle birlikte oruç açmayı hedeflediklerini belirten Ahmet Ertürk; “Dünya Yetimler Günü'nde yetim ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek iftarda oruçlarımızı yetimlerimizle birlikte açmayı hedeflemekteyiz. Bu programın Afyonkarahisarlı hayırseverlere duyurulması ve herkesin bu sevaba ortak olması noktasında siz değerli basın mensuplarının da desteğine hassaten ihtiyaç duymaktayız. Hâlihazırda Afyon İHH Derneği olarak öz kaynaklarımızla 39 ve genel merkezimizin desteğiyle yaklaşık 64 olmak üzere toplamda 103 Afyon'lu yetimimize her ay 100 Tl, düzenli maddi destek sağlanmaktadır. Dönemsel olarak bine yakın Afyon'lu yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi evlatlarımıza ulaşıyor destek olma noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Sağlanan bu destek çoğunlukla bu mağfiret ayında biriken bağışlarla karşılanmaktadır. Hayırseverlerimizin katkılarıyla önümüzdeki yıl daha çok yetimimize destek olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediye binasının arkasındaki Afyon İHH dernek irtibat yerimize ve Kadınana İmam Hatip Ortaokulu önündeki standımıza hayırseverlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAYIRSEVERLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

 İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar İl temsilciliği olarak İHH Genel Merkezince düzenlenen 5 dev projeye destek verdiklerini belirten İl temsilcisi Ahmet Ertürk projeleri de kamuoyu ile paylaştı. Ertürk; “Desteklediğimiz projelerimizin ilki Açe'deki yetimlerimizi sünnet ettiriyoruz. (Bu proje Afyon İHH Kadın Kollarımız tarafından üstlenilmiştir.) Diğer projede Arakan'daki Yetimlerimizi Evlendiriyoruz. (Bu proje Sandıklı İHH gönüllülerimiz tarafından üstlenilmiştir.)  Burkina Faso'da İHH Genel Merkezinin inşa edeceği 120'si yetim toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği Malcom X lisesinin inşasına destek oluyoruz. Bu proje Afyon Genç İHH tarafından üstlenilmiştir.) Pakistan'da bulunan Muzaffargarh yetimhanemizdeki yetimlerimizin bir yıllık iaşe bedelini karşılıyoruz. Son projemiz ise Afyon'dan 1000 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza 100 TL'Iik bayramlık kıyafet alıyoruz. Projelerimiz için tüm hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
.