Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantısının ilk birleşimi Salih Sel, başkanlığında gerçekleşti.

İGM toplantı salonunda gerçekleşen oturumda 3 gündem dışı maddenin yanı sıra 5302 sayılı İl Özel İdaresi 11. Maddesi gereğince 2. Meclis Başkan Vekili seçimi ile 16. Maddesi gereğince İhtisas Komisyonuna üye seçimleri gerçekleşti.

Bolvadin AK Parti İlçe Başkanı olmasından dolayı İGM üyeliğinden ayrılan Ömer Dayı’nın yerine seçilen İbrahim Ergün, ilk toplantısına katıldı. Ergün’e İhtisas Komisyonları seçiminde de Çevre ve Sağlık Komisyonunda görev verildi.

Önceden 2. Meclis Başkan Vekilliğini yürüten ve görevinden ayrılan Ömer Dayı’nın yerine de mecliste yapılan kapalı oylamada Çay AK Parti İGM üyesi Bahri Arıkan, kullanılan 49 oyun 44’nü alarak seçildi. Oylamada 3 oy Mehmet Karagöz alırken 2 oyda boş çıktı.

Bahri Arıkan’ın önceden yürüttüğü Meclis Yedek Katip üyeliği için yapılan kapalı oylamada da ise Çobanlar AK Parti İGM üyesi Ali Aluntaş, kullanılan 49 oyun 42’sini alarak yeni Meclis Yedek Katip üyeliğine seçildi.  Oylamada 2 oy Ali Koçak ile Uğur Dalgalı, Ömer Tuncay ve Zübeyde Balı lehine 1’er oy kullanıldı.

Yine İdari ve Hukuk İşleri Komisyonunda görev yapan Ömer Dayı’nın yerine yapılan açık oylamada Emirdağ AK Parti İGM üyesi İzzet Azbent oy birliğiyle seçildi.