İGM toplantı salonunda yapılan 3. Oturumda üç gündem maddesinin yanı sıra üç de gündem dışı madde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında Sinanpaşa Küçükhüyük kasabasında bulunan İlkokul ve Ortaokul binalarının, eğitim şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için 2018 yılı yatırım programına alınması oy birliğiyle kabul edildi.

İhsaniye ilçesine bağlı Ayazin Köyünde ‘Afyonkarahisar Frig Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Yapımı’ işi oy birliğiyle kabul edildi. Yine Karacaahmet Köyünde ‘Yenilenebilir Enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi yapılaması için imar planı değişikliği istemi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Afyonkarahisar AK Parti İGM üyesi Cevdet Keçeci, 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gündem dışı bir konuşma yaptı.

Keçeci, Organ Bağışının yasal desteği olmasına rağmen organ-doku nakli hizmetlerinin gelişmesi noktasındaki en önemli noktanın bağış olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Organ bağışının artırılması için kamuoyunda bu konuyla ilgili bilgi eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Yine organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ-doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir.”

a2-146.jpg

“DİB caiz olduğunu bildirmiştir”

Keçeci, organ naklinin organ donörü tarafından verilen sağlam organ parçası ya da alıcının hasarlı ve çalışmayan organının yerine kaynak amacılıyla bir vücuttan diğerine nakledilmesi olduğunu kaydetti.

Organ naklinin caiz olup olmadığı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının 1980 yılında karar aldığını anımsatan Keçeci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. En önemli kararları arasında ise, zaruret halinin bulunması ve ondan başka çarenin olmadığını mesleki ehliyet dürüstlüğüne güvenilen bir tabip tarafından yapılır. Organ nakli canlıdan canlıya ve beyin ölümü gerçekleşmiş kadavralardan yapılabilir. Nakil işlemleri Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ulusal Koordinasyon sistemi tarafından yürütülür. Ve de yapılan tüm işlemler kayıt altına alınır.” ifadelerini kullandı.