İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı 3. Bileşimi Salih Sel başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesi kaldığı yerden sürdü.  Toplantıda Şuhut İlçesine bağlı Atlıhisar Köyü sınırları içerisinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 4131, 4152, 4154, 4155, 4156, 4157, 4158, 4159, 4161 ve 4162 parsellerinde kayıtlı vasfındaki taşınmazların, kadastro çalışması sonucu yeniden düzenlenen ve 136 Ada 57, 58, 59, 60, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 parsel numaralarını alan arsa vasfındaki taşınmazların satılması konusundaki komisyon raporu görüşüldü. Satılmasına karar verilen komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

MUHTARLIĞA VERİLEN ARSA GERİ ALINDI

Yine Atlıhisar köyünde daha önce köy muhtarlığına tahsis edilen mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 4163 numaralı parselinde kayıtlı arsa vasfındaki taşınmaz, komisyon raporuyla tahsis işlemi kaldırıldı.

ÇIKMAZ SOKAK KALDIRILDI

Meclisin bir diğer gündem maddesi ise Merkez’e bağlı Anıtkaya Köyünde yer alan, tapusunda 186 ada. 2 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde çıkmaz sokak şeklindeki mevcut imar yolunun kaldırılmasına karar verildi. Konuyla ilgili komisyondan gelen rapor oy birliği ile kabul gördü.

 

BİLGİ EVİNİ YANINA FIRIN YAPILACAK

Toplantıda görüşülen bir diğer gündem maddesinde ise, Taşpınar Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 666 ada 117 parseline daha önce Afyonkarahisar Valiliği, İl Müftülüğü ve Belediye tarafından yapılan bilgi evinin bir köşesinde bulunan 64 m2’lik boş bir alanına Afyonkarahisar Belediyesi tarafından İlimizin kültürel değerlerini yaşatmak ve mahalli ihtiyacı karşılamak amacıyla mahalle fırını yapılması isteği görüşüldü. Komisyondan gelen olur raporu, il genel meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İMAR BARIŞI ANLATILDI

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yardımcısı Mustafa Oruç, yürürlüğe giren imar barışıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Oruç, 18 Mayıs tarihinde çıkan imar yasasına eklenen geçici 16. Madde ile usul ve esasların da 6 haziranda tebliğ olarak yayınlandığını söyledi. Yapı Kayıt Belgesi verilmesine dair usul ve esasları barındıran tebliğin yayınlanmasının ardından 8 Haziran’dan buyana başvuruların E-Devlet üzerinden yapılmaya başlandığını aktaran Oruç, şunları kaydetti: “Bu gün itibariyle yaklaşık bir buçuk milyon kişi bu imar barışından yararlanmak için başvuruda bulundu. Konuyla ilgili yönetici konumundaki Kaymakam, Belediye Başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Merkez mahalle muhtarlarını bilgilendirdik. İmar barışı ile imar mevzuatına aykırı yapılmış yapıların yasal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amaç budur. Başvurular E- Devlet şifresi ile internet üzerinden E-Devlet sistemine ilgili bilgilerin girişinin yapılması ile yapılıyor. Daha sonra sistemden gelen bilgilendirme mesajlarıyla ödenecek para bildiriliyor. Yapı kayıt belgesi veriliyor ve bununla elektrik, doğalgaz, su gibi bağlantı işlemleri yasal olarak yapılabilir hale getiriliyor”  Oruç, daha sonra İGM üyelerinden gelen soruları cevapladı. >>MUSTAFA BAYER