2018 yılı Mali Bütçesinin oluşturulmasının ardından tatile çıkan İl Genel Meclisi, 2018 yılı Ocak ayı birleşimlerine önceki gün başlamıştı. Meclis toplantılarının ikinci birleşimi dün 8 maddenin görüşüldüğü toplantıyla devam etti.

İmar değişikliğine talep edildi

2018 yılı Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşiminde gündemde yer alan 8 gündem maddesi değerlendirildi. Meclis toplantısında ele alınan ilk konu Sandıklı, Şuhut ve Sinanpaşa ilçeleri sınırlarında kurulacak olan Eber Rüzgar Enerji Santrali alanında şalt sahasının düzenlenmesine yönelik olarak imar değişikliği talebi görüşüldü. Konunun incelenmesi amacıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Mütevelli heyetleri için 43 isim belirlendi

Meclis gündeminde yer alan bir diğer konu ise il merkezi ve ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerinde görev alacak isimlerin belirlenmesine ilişkin komisyon raporu değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde merkez ile birlikte toplam 18 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetleri için 43 isim mütevelli heyetlerinde görevlendirilmesi meclis üyelerinin de oy birliği ile kabul edildi.

Sözleşmeli personeller için gerekli düzenleme yapıldı

2018 yılı sözleşmeli personel kadrosunda 6 ve 8’inci derece Mühendis kadroları karşılığında 7 mühendis, 8’inci derece Mimar kadrosu karşılığında 1 adet mimar ve 6’ncı derece Avukatın tam zamanlı sözleşmeli personel olarak 2018 yılında da çalıştırılabilmesi için 657 sayılı kanunun 4/B ve 5393 sayılı kanunun 49/3 maddeleri gereğince net ücretlerinin ve 375 sayılı KHK ile verilen ek ödeme oranının belirlenmesi talebi değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede 2 bin 645 TL net ücret ve 375 sayılı KHK ile verilen % 130 oranında ek ödeneğin 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.