Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’un ardından geçen 1 yıllık süreçte ‘idam’ taleplerine olumlu karşılık verdiğini, parlamentoya geleceğine inandığı idam talebi için, "oradan çıkması durumunda tereddütsüz onaylayacağını" söylediğini belirten Hakan Şahin, milletvekillerinden ve parti genel başkanlarından meclise idam yasasını sunmalarının istedi.

KİMLER ENGEL OLUYOR

Şahin yaptığı açıklamasında; “ Erdoğan,  darbe girişiminin 1'inci yıl anma törenlerinde ise “Arkalarında kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Piyonlarını ezip geçmeden atları, veziri alıp şahı da mat edemeyiz. Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız” dedi. Erdoğan ayrıca aynı konuşmalarda, idam talepleri için “Hans, George ne der, buna bakmam. Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma, Hatice ne der ona bakarım” ifadelerini kullandı. Bu ifadelerden sonra Cumhurbaşkanımızın önüne kimler duruyor kimler meclise getirmiyor yoksa danışıklı dövüş oynanıp yeni bir seçim malzemesi için mi bekletiliyor. Peki meydanlarda ip fırlatıp hadi idamı getirin diyenler  ,idam meclise gelirse onaylarım bekletmem diyenler, ve seçim vaatlerinde kahve köşelerinde halkı yakaladıkları her yerde HDP hariç tüm vekil adaylarının idamı getireceğine dair taaahütleri ve vaatleri varken bu gün FETÖ terör örgütü patlak vermiş PKK yılların baş belası iken terör Karadeniz’e kadar inmiş yakında Egede baş göstermeye başlayacak ama milliyetçilik ahkamı kesen sevdamız koltuk değil sevdamız millet naraları atan ama hiç de inandırıcı olamayan  devletin milletin bekası için diye nara atanlar kimlerin korkusundan meclise önerge veremiyorlar. Korktukları abileri başkanlık sistemi anayasa paketi meclise gelecek dediklerinde hem de MHP genel başkanına bu yasa teklifini meclise taşıttıran gurup neden aynı zata idam yasasının meclise gelmesi için yasa teklifi verdirtmiyor. Biz millet olarak avutulmaya uyutulmaya alışkınız ama ülkemizin milli birliği vatanın bölünmez bütünlüğü ve yılların baş belası terör gündeme geldiğinde uyuyan tüm gücümüz uyanır bu ülkedeki dinamik güçler uyanır. 15 yaşındaki daha körpecik evladımızın Trabzon’da özellikle seçilmiş bir bölgede vatanseverliğin bayrak sevgisinin hat safhada olduğu bir bölgede şehit edilmesi tüm ülkemizi yasa boğmuştur. Peki burada sorumlu kim o kurşunu sıkan kadar o 15 yaşındaki gencecik evladımızı koruyamayanlar da suçludur’     dedi. 

MİLLETTEN KORKMAYIN

‘Ülkede terör günden güne bitti denirken ülkenin kuzeyine güneyine batısına yaygınlaştırılmaya çalışılıyor ve yine insanlarımız değişik gündemlerle oyalanıp avutuluyor’ diyen Şahin, terör  elebaşları ve terör suçlarını işlemiş her kimse PKK PYD ISID YPG bunlar için idam cezasının biran önce meclise getirilmesi gerektiğini belirtti.   MHP Lideri Bahçeli’ye seslenen Şahin, ‘Sen MHP lideri olarak son görevini yap onaylamazlarsa bu halk gereğini yapar. 550 vekilden bir kişi izin alıp bu önergeyi meclise sunamayacak kadar sorumsuz mu size yetkiyi izin aldıklarınız değil size yetkiyi millet iradesi veriyor milletten korkmayın, milletin isteğini yerine getirmek için o koltuklardasınız hadi vekiller genel başkanların azgına bakıyor peki genel başkanlar kimin azgına bakıyor. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik federasyonu olarak her zaman milli iradenin yanında olmaya devam edeceğiz ve halkımızın dile getirmek istediklerini seçilmişlere ulaştırmayı ve takipçisi olmaya kendimize ülkemiz adına bir borç biliyoruz’ diye konuştu.