Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, partisinin Afyonkarahisar’daki yeni İl Başkanlığının açılış törenine katıldı.

Törene Günal’ın yanı sıra MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve çok sayıda partili katıldı. Afyonkarahisar İl Başkanlığının yeni binasının açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günal,  MHP’nin referandumda kendi çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilatının Ankara Arena’daki referandum startında MHP Genele Başkanı Devlet Bahçeli’nin görselini kullanılmasını hedeflerinin aynı olmasından kaynaklandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Referandumda ‘Evet’ çıkması için uğraşıyoruz ama çıkış noktamızda vatandaşlara anlatma şeklimizde kendimize özgü olacak. Biz broşür, afiş ve kitapçık çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde onları paylaşacağız. Onlarda kendi çalışmalarına başladılar. Tabiiki aynı hedefe doğru çalışıyoruz. Ancak yöntemlerimiz ve araçlarımız kendimize özgü. Zaman içerisinde başka bir gelişme olursa onları sizlere duyuracağız inşallah.”

“Savaş, yakın savaş ve terör suçlarına idamın kalkmasını istemiyorduk”

‘Başbakanın 16 Nisan’dan sonra İdamla ilgili referandum çalışmaları başlayabilir’ sorusu yanıtlayan Günal, “Tabii idam konusu zaman zaman gündeme geliyor. Bunun bir söylem olarak kalması Türk milletini yaralıyor. Dolayısıyla siyasi bir söylemden öte geçerse, samimiyseler biz MHP olarak her zaman buna hazır olduğumuzu söyledik. Bu idam cezası kalkarken de MHP aynısını söylemişti. 3 temel kavramımız vardı. Savaş, yakın savaş ve terör suçları hariç demiştik. Zaten idam kalkerde biz bu suçlar için idamın kalkmasını istemiyorduk. Şuanda bunlarla ilgili bir şey gelirse de idama destek vereceğimizi defalarca belirttik. İlkeli bir olarak da getirirseniz buna destek veririz dedik.”

“MHP, 2000’li yıllardan beri aynı şeyleri söylüyor”

Başbakanın 16 Nisan demesinin nedenini de açıklayan Günal, ortada açıklanmış bir takvimin olduğunu kaydetti.

‘Ortada bir Anayasa değişikliği paketi olduğu için idamın bu paketin içine girmesi şuanda mümkün değil’ diyen Günal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak kamuoyundan bize böyle bir talep gelince de bunun doğru dürüst açıklanması gerekiyor. Bizim de yaptığımız budur. MHP’nin duruşu bugünde değil, dünde değil, her seferinde ortaya konmuştur. 2000’li yılların başından beri aynı şeyleri söylemeye devam ediyoruz.”

“Varsayımlar üzerinden magazin malzemesi çıkartmanın anlamı yok”

Günal, 16 Nisan’da Hayır çıkması ihtimalinin akabinde erken seçim olacak iddialarının da varsayım olarak niteleyerek, “ Biz evet çıkacağına inanıyoruz. Ve onun içinde çalışıyoruz. Bir takım varsayımlar ve kulis köşelerinde yapılabilir ama MHP, ilkeli bir partidir. Varsayımlar üzerinden hareket ederek bir magazin malzemesi çıkartmanın anlamı yok şuanda. Ortada yapılan bir çalışma var. Hipotetik varsayımlara dayanarak senaryo üretmenin bize bir faydası yok. Milletin kafasını karıştırmanın da bir anlamı yok.”  diye konuştu.