Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak, 16 Nisan’dan sonra idamla ilgili parlamentoya gelecek Anayasa değişikliği için Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin uygun görmesi halinde çalışmalara katılabileceğini kaydetti.

Parsak, MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığının yeni hizmet binasının açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘MHP Genel Başkanımız 2011 ile 2013 yılı arasındaki Anayasa uzlaşma komisyonu çalışmalarında, mini Anayasa ve en sonuncusu olan Hükümet Sistemi Değişikliği Anayasa çalışmalarında lütfetti bizi görevlendirdi’ diyen Parsak, 16 Nisan’dan sonra idamla ilgili bir Anayasa çalışması olması hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Biz, MHP olarak teşkilatlı ve teşkilatçı bir partinin mensuplarıyız. O minvalde Sayın Genel Başkanımız görev verirse de o çalışmaların içerisinde de mutlak suretle yer alırız. Biz parti görevimizi tarihten aldığımız sorumluluk çerçevesinde şimdiye kadar yerine getirdik. Bundan sonra da Allah nasip ettiği ölçüde, Genel Başkanımız görev verdiği ölçüde ve teşkilatlarımız destek verdiği ölçüde yerine getirmeye devam ederiz inşallah.” dedi.

“STK’lar adına toplu görüş bildirmeyi doğru bulmayız”

Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) referandum kampanyasında yer almaması gerektiğinin altını çizen Parsak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta sendikalar, vakıflar, dernekler en başta üyelerinin haklarını ve menfaatlerini korumak üzere oluşturulmuş hukuki yapılardır. Bu çerçevede STK’ların referandum süresinde evet yada hayır yönünde oy kullanacak mutlaka isimler vardır. Ondan dolayı da STK Başkanının tüm üyelerini bağlayacak mahiyette açıklama yapmalarını doğru bulmayız. Ama Başkanların ve yöneticilerinde kendi şahsı adına arz edebilecekleri düşünceleri ve kararları olacaktır. Bu minvalde söylemleri önemli görüyoruz. Bu konunda hassasiyetle takipçisi olacağız.”