“İçimizdeki brütüslere rağmen operasyonu yapmak önemliydi” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 4 gün önce Afrin kırsalında başlattığı Zeytin Dalı operasyonunun Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizen MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, ABD’nin Kafkaslara kadar uzanacak terör koridoru ile bölgede savaş tehdidi oluşturmayı hedeflediğine vurgu yaptı.

“ABD bölgede savaş tehdidi başlatmaya hazırlanıyordu”

Terör örgütlerinin barındığı bölgelerin temizlenmesi amacıyla Türk silahlı Kuvvetleri tarafından 4 gün önce Afrin’de başlayan Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “Terör koridoru olarak telaffuz ettiğimiz bölge Irak’tan ve İran sınırından başlayan 40-50 km bandında devam eden Suriye’den de sıcak denize ulaşmak üzere bir koridordur. Operasyondaki amaç hem terör koridorunun sıcak denizlere ulaşmasının önünü kesmek hem de ABD’nin son dönemde 30 bin kişilik ordu kurduklarına ilişkin söylemleri vardı. Söylemleri ve binlerce tır silah sevkiyatı yapıldı. Eğer bu harekat yapılmasaydı, ABD, İran’a doğru giden bir koridoru hazırlayıp İran’ı da içine alan bir savaş tehdidi başlatacaktı. İran’da da kıpırdanmalar oldu ama arkadan destek de gelmeyince yarıda kaldı. Tüm bunları göz önüne aldığımızda mutlaka Afrin, Mümbiç’ de terörün önünün kesilmesi ve sıcak denizlere ulaşmalarının engellenmesi lazımdı” dedi.

“Terör koridorunun önünün kesilmesi gerekiyordu”

ABD’nin 30 bin kişilik ordu kurdukları ve son teknoloji silahlar gönderdiği bölgedeki asıl tehlikenin devlet kurma çabası olduğuna da değinen Karagöz; “Bölgede 30 bin kişilik bir birlik ve ağır silah takviyesi oluşturulup adına da ordu denildiği zaman bir devlet anlamına gelir. Bunun anlamı o bölgede Kürdistan devleti kurmak demektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında terör koridorunun önünü kesmek lazımdı. Özellikle de El Bab operasyonu sonrasında bu operasyonunda mutlaka yapılması lazımdı ve yapıldı çok yerinde bir hareket. 

 “İçimizdeki Brütüsler ABD ve Rusya’ya ses çıkarmadılar”

Yapılan operasyonlarla PYD’nin varlığının sonlandırılması gerektiğine de vurgu yapan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “PYD Irak’ta başladı, Suriye’ye geldi. Suriye’den sonra da İran tarafına geçip oradan da Kafkaslara ulaşarak bizim etrafımızdaki tüm ülkelerde kaos, karmaşa yaşanmasını sağlayacak. Komşuda pişer bize de düşer der atalarımız komşumuzda terör olur da bize zararı olmaz mı? Bizim içimizdeki insanları anlamak mümkün değil, partileri anlamak mümkün değil. Bölgede çatışma istemiyorlarmış, kan, gözyaşı istemiyorlarmış. Bölgede çatışma, kan, gözyaşı istemiyorsan müdahale etmen lazım. PKK, PYD veya DAEŞ o bölgede terör estirmedi mi? İnsanları çoluk çocuk demeden öldürmediler mi? Bölgedeki teröre biz müdahale etmeyeceksek kim müdahale edecek? ABD binlerce km uzaktan gelip orada eylem yapıyor bizim içimizdeki Brütüsler oraya bir şey demiyor. Rusya kaç tane ülke atlayıp geliyor orada eylemler yapıyor, orada saldırılar yapıyor, uçakları uçuyor bizim Brütüslerden yine ses yok. Ancak biz operasyon yaptığımız zaman ne işimiz olduğunu soruyorlar. Biz kendimizi korumak için oradayız, dışarıdan gelecek tehditleri önlemek için oradayız, o topraklar bizim ata topraklarımız orada yaşayan insanları koruyup kollamak, gözetmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarını genişletmek gibi bir arzusu yok sadece o bölgede güvenliği sağlamak maksatlı bir operasyona başlamıştır. Güvenlik sağlandıktan sonra Suriye’nin toprak bütünlüğü bozulmadan Suriye’ye orayı teslim edecek” yorumunda bulundu.

“ABD’nin gizli planına dur dedik”

Operasyona karşı çıkan ABD’nin artık Türkiye’yi yok sayan anlayışına da dur denilen bir adımın Afrin operasyonu ile atıldığına da dikkat çeken Karagöz; “Ortadoğu projesi diye bir planlama yapılmıştı. Cumhurbaşkanımız da bir dönem bu proje içerisinde yer aldı ancak yanlışından dönerek erdemli bir tutum sergiledi. ABD bu bölgede çok uzun zamandır kendisine bağlı bir devlet kurma peşinde. Irak’ta körfez savaşında yaptı. Savaş Kuveyt ile Irak sınırında başladı sonrasında Türkiye’ye 50-60 km mesafede bir bantta devam etti. Suriye’de başladı savaş ve Türkiye’ye 50-60 km bandında devam etti. Tüm savaşlar bizim sınırımızda devam ediyor. Burada Kürdistan bölgesi oluşturup güçlü bir Türkiye yaratmamak amaçlanıyor. İslam ülkeleri ile de Türkiye arasında bir devlet kurmak. Geçmişte Türk devletleri arasına nasıl bir Ermenistan kurulduysa burada da aynı şekilde İslam ülkelerinin arasına kendisine bağlı bir Kürdistan devleti kurmak istiyor ABD. Buradan da ulaşacağı hedef Kafkaslardaki bakir maden yatakları, petrol yatakları, gaz yatakları olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız ve devletimiz hatadan döndü ve olması gereken yerde saldırılar başladı. Güvenlik gerekçesiyle Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdığımız bölgelere şimdi biz giriyoruz” dedi.

“Türkiye’den habersiz adım atılamayacağını gördüler”

ABD’ye gözdağı verildiğini ve Türkiye’nin dışarıda kalacağı hiçbir hareketin bölgede yapılamayacağı mesajının verildiğini de dile getiren Karagöz; “ABD bölgede 30 bin kişilik bir ordu kurduklarını ve sınır güvenliğini sağlayacaklarını söylüyor. Kime karşı sınır güvenliği alıyorsunuz biz o bölgeye saldırmıyorduk ki. Orada 50-60 km genişliğinde bir devlet kurmak, sıcak denizlere de ulaşıp gemilerle gelecek her türlü malzemeyi de o koridordan istediği yerlere götüreceklerdi. Bizim bu harekâtımız ABD’nin hayallerinin suya düştüğü bir eylem oldu. Yapılan operasyon çok yerinde bir eylem. ABD bundan sonra her attığı adımı dikkatli atmak zorunda ya da Türkiye’yi de göz önünde tutarak atmak zorunda bu bölgede bize rağmen hiçbir hareket yapılamayacağını ABD bu operasyonla da görmüş oldu. Yerinde ve önemli bir operasyona başladık ve artık dik durmalı ve geri manevra yapmamalıyız. Geri adım atan ABD ve Rusya’da operasyonların durması yönünde serzenişler başladı. Dünya ülkeleri de ufak ufak serzenişlerde bulunuyor. Bölgede tüm konuşmalara rağmen direnç sağlamamız, uluslararası lobiyi de iyi idare edip o bölgede dirençli bir şekilde kalmak lazım. Genişleterek yapılacak temizlik sonrasında bölgeyi Suriye’nin kendi güvenli insanlarına teslim etmek lazım” ifadelerini kullandı.