Türkiye genelinde 12 ilden 16 huzurevinin katıldığı turnuvanın startı ilçe meydanında mehter eşliğinde yürüyüşle başladı. 

Sandıklı İstasyon Caddesinde ellerinde bulundukları huzurevlerinin pankartını taşıyan huzurevi sakinleri turnuvanın yapılacağı Sandıklı Kapalıspor Salonuna geldi.

Turnuvanın açılışında konuşan Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, huzurevlerinde kalan yaşlıların sadece yeyip içip yatmadıklarını belirtti.

Huzuruevi  sakinlerinin bu tür sosyal faaliyetlere ellerinden geldiği ölçüde katılımını sağladıklarını ifade eden Sezer, "Yaşlılıklarını kaliteli bir şekilde sürdürmek, eğlenceli bir hayat haline getirmek, birbirleri ile tanışmaları ve kaynaşmaları amacı ile bugün Türkiye'de böyle bir etkinliği ilk kez güzel bir ilçede yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bizler yaşlısını rahmet kapısı bilen bir medeniyetin evlatları olarak, yaşlılarımızı, engellilerimizi kısacası dezavantajlı bütün gruplara hizmet veren bir kurum olarak bu tür faaliyetleri yaygınlaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

Turnuvanın da paydaş olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, belediye olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

Protokol üyeleri,  takımların turnuva yapacağı alanda açılış atışlarını yaptıktan sonra huzurevi sakinleri turnuvaya başladı.

Final müsabakalarının ise yarın yapılacağı ifade edildi. 

Programa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, AK Parti Sandıklı ilçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, İl Genel Meclis üyeleri, Huzurevi müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.