İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde, tuvalette bıçakladığı hurdacının 1500 lirasını gasbeden zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 yaşındaki Resul Yazar'ın bir caminin tuvaletinde bıçaklanarak parasının gasbedilmesi olayının aydınlatılması için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

Polis ekipleri, Ensar Camisi tuvaletine gelen Resul Yazar'ı bıçaklayarak 1500 lirasını gasbeden zanlının eşkalini belirledi.

Cami avlusunda başlayıp yakındaki bir alışveriş merkezinin içinde devam eden olayın şüphelisi C.A, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi yakınında gözaltına aldı.

Yakalanan zanlının üzerinden olayda kullandığı bıçak çıkarken üzerinde kan izlerinin olduğu görüldü.

Şüphelinin, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Öte yandan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde tedavisi süren Resul Yazar'ın, yaklaşık 4 ay önce kente geldiği ve hurdacılık yaptığı öğrenildi. Hurda toplama alanında kalan Yazar'ın, bıçak darbesinde zarar gören sol böbreğinin alındığı, yüzünde ve sırtında derin kesiler bulunduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi.

- Olay

Buca ilçesinde 9 Şubat'ta, bir caminin tuvaletine giren Resul Yazar, 1500 lirasını gasbeden kişi tarafından bıçakla yaralanmıştı. Hurdacılık yapan yaralı şahıs, hastanede tedavi altına alınırken olayın şüphelisi kaçmıştı. Olay anı da güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.