İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, cami imam hatipleri, STK temsilcileri ve davetlilerin katıldığı açılışta bir konuşma gerçekleştiren işletme Sahibi İbrahim Karademir, Hudeybiye Turizm olarak Afyonkarahisar’da 3 yıldır hizmet verdiklerini ifade etti. Şirketlerinin bünyesine hac malzemeleri mağazasını kattıklarını ifade eden Karademir şöyle konuştu: “Hudeybiye Turizm olarak üç yıldır Hizmet veriyoruz. En kaliteli hizmeti veremeye çalışıyoruz. Afyonkarahisar Şubesi bu güne kadar 200 yakın umreci götürmüştür. İki defa Hac organizasyonunda bulunmuştur. İnşallah bundan sonra Hac Umre ve Hac malzemeleri şeklinde hizmet vereceğiz. Bütün Hacıların aradığı tüm malzemeleri bulabilecekler. Kaliteli malzeme kaliteli hizmet vereceğiz. Açılışa katılan herkese teşekkür ederim.” 

“Hacıya hizmet bizim için şereftir”

Kardemir’in ardından bir konuşma yapan Hacı Ömer Cami İmam Hatibi Şükrü Kahraman’da, yeni hizmete giren Hudeybiye Hac Umre Seyahat Acentesinin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını dileyerek işletme sahibi İbrahim Karademir tebrik etti. Açılışta son konuşmasını yapan Afyonkarahisar il Müftüsü Şükrü Kabukçu, hizmete giren hac malzemeleri iş yerinin hayırlara vesile olmasını diledi. Müftü Kabukçu şöyle konuştu: “Cami ile veya namaz ile alakalı minare geleneğimiz, camilerin mimari geleneği, mesela seccade kültürü. Bunlar ibadetlerin etrafında örülen kültür değerleridir. Biz bugün hac ve umre vazifelerini yapan her kardeşimizin tedarik etmeyi amaçladığı her türlü hediyelik eşya ile alakalı bir iş yerinin açılışı için buradayız. Her birimiz biliyoruz ki hac ve umrenin kenedine ait özellikleri var. Mesela hacda 3 temel husus var, ikrama girmek, Arafat ve tavaf. Ama onun haricinde hac ve umreye giden her kardeşimizin zemzem hurmasına gideriz. Hurma yiyeceğiz deriz. Neden? hurma orayı hatırlatır. Asıl olan ibadettir. Özünü kaybetmeden tadında ve kıvamında hediyenin son derece önemli vardır. Neden? Çünkü hepsi orayı hatırlatıyor. Orayı hatırlatan her şey bizim kültürümüzde özenle işlenmiştir. İstanbul’daki harem semtinin konma nedenini biliyorsunuz. Şirre alayları denizin bittiği karanın başladığı yer olan ilk yer orası olduğu için ecdadımız orayı mukaddes bilmiş ve orayı harem ismini koymuştur. Oraları hatırlatan her şey bizim için Muazzezdir. Biz kardeşlerimize bu islerinde kolaylıklar dileriz. Hacıya hizmet bizim için şereftir. Hayırlı olsun rabbim mahcup etmesin.”

Davetlilere zemzem suyu ikram edildi

Müftü Kabukçu’nun ardından kuran tilaveti yapıldı. Daha sonra ise Kabukçu’nun duasıyla iş yerinin kurdelesi kesildi. Mağazayı gezen davetliler, tek tek işletme sahibi İbrahim Karademir’i tebrik etti. Açılışın sonunda misafirlere zemzem suyu ve lokum ikram edildi.