Çöl,  Hüdai Kaplıcalarının göreve geldiği dönemde atıl bir vaziyette durduğunu ve kötü dönemler geçirdiğini ifade etti.
‘Yatırım ve yenilikten ziyade odalarında tüp dahi olmayan, kaderine terk edilmiş bir kaplıca devir aldık’ diyen Çöl, şöyle konuştu: “Acil önlem planlarımız çerçevesinde ilk olarak kaplıcadaki odalarımızın genel bakım, temizlik ve onarımını gerçekleştirerek kullanabilir odalarımızı en üst seviyeye getirdik. Daha önce banyosuz apart olarak kullanılan ve kaplıcamızın görüntüsünü bozan bu yerleri kaldırdık. Bu bölgeye sıfır daireler yaparak kullanabilirliğini artıracağız. Kaplıca meydan çalışmamız ile dışarıdan gelen ve Sandıklılı misafirlerimizin kullanabileceği temiz ve ferah bir meydan kazandırmış olduk. Bunun yanı sıra çocuklar için yapmış olduğumuz Kaplıca Masal Park, mesire alanımız, çocuk oyun gruplarımız, kaplıcaya kurmuş olduğumuz Marangoz Atölyemiz, kaplıcada yıllardır hasreti çekilen kaplıca market, restaurant, cafe ile baştan sona yenilediğimiz kür merkezi ile sürekli kendini yenileyen bir işletme haline getirdik.”

“Sergi salonunu faaliyete geçireceğiz”

Çöl, kaplıcanın odalarında yaz ve kış dönemlerinden sonra genel bir bakım yapıldığını ve kullanabilirliği sona eren eşyaların yenileriyle değiştirildiğini kaydetti.

Kaplıca bölgesindeki yeniliklerin devam edeceğini aktaran Çöl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önceki dönemlerde kullanılmaya çalışılmış ama hep hüsrana uğramış olan kaplıca eski işletme binasının olduğu bölgede bulunan alanda Sandıklı Sergi Salonunu faaliyete geçirerek Sandıklımıza gelen misafirlerimizin Sandıklı örf ve adetlerini tanımalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sandıklımızda geçmiş dönemlerde kullanılan eşyaları öne çıkararak milli kültürümüze sahip çıkıyoruz. Yapılan bu çalışmalar ışığında Sandıklı Hüdai Kaplıcalarımızın müşteri potansiyeli her geçen gün artmakta, yapılan hizmetler ve yatırımlar gereken geri dönüşü sağlamaktadır. Yatırım ve hizmetler artarak devam edecek ilerleyen günlerde bunlar ile açıklamayı da gerçekleştireceğiz. Ben bu bağlamda Sandıklı Hüdai Kaplıcaları İşletme Müdürlüğümüz başta olmak üzere burada görev alan bütün personellerime ve bizlere destek veren siz değerli hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.”