Isparta, Burdur ve Uşak illerine de hizmet vererek bölge hastanesi konumuna gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ait polikliniklerin bulunduğu C Blok girişinde PTT Başmüdürlüğü tarafından PTT Şubesi açıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak’ın da destekleri ile Tıp Fakültesi Polikliniklerinin yer aldığı C Blok girişinde hizmete açılan PTT Şubesi’nin açılış merasimine AKÜ Rektörü Mustafa Solak, PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, AKÜ Rektör Yardımcıları Mehmet Karakaş ve İsa Sağbaş, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Adem Aslan ve kurum temsilcileri katıldı.

“Rektörümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz”

Açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir; “Isparta, Burdur ve Uşak illerine de hizmet vererek bölge hastanesi konumuna gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ait polikliniklerin bulunduğu C Blok girişinde hizmet verecek olan yeni şubemizi hizmete açıyoruz. Amacımız hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getirmekti. Bu konuda da Sayın Rektörümüz Mustafa Solak’a talebimizi iletmiştik. Kendilerinin de verdikleri desteklerle bugün şubemizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. PTT Genel Müdürlüğü olarak hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürme politikamızı bugün Afyonkarahisar’da da gerçekleştirmemize katkı sağlayan Rektörümüze de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yeni şubelerimizle hizmet noktalarımızı artıracağız”

PTT Genel Müdürlüğü’nün hizmeti vatandaşın ayağına götürme anlayışını Afyonkarahisar’da yaygınlaştırmaya ve yeni şubeler açarak vatandaşların hizmete ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir; “Bugün Tıp Fakültemizde şubemizi açıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta da Kanlıca semtimizde yeni bir şube açarak bölge halkının hizmetlerine hızlı bir şekilde yanıt vermeye gayret edeceğiz. İlerleyen zaman dilimlerinde de yeni şubelerimizle hizmet noktalarımızı da artırmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

“Bizden talepleri olursa her türlü desteği vereceğiz”

Tıp fakültesi içerisinde vatandaşlara hizmet vermesi amaçlanan PTT Şubesi’nin açılışında konuşan AKÜ Rektörü Mustafa Solak ise; “Özellikle Uygulama ve Araştırma Hastanemizde hizmet çeşitliliği çok fazla. Önce günlük sağlık hizmetleri, tanı, tedavi, konaklama, lojistik, otopark hizmetleri gibi çok farklı hizmetleri birlikte yürütmek bizim görevimiz. Bu hizmetlerden bir tanesi de bankacılık, bankamatik ve PTT’nin yaptığı farklı kalemlerdeki güzel hizmetlerinden vatandaşlarımızın kolayca faydalanabilmeleriydi. PTT yıllardır ülkemizde en fazla hizmet veren, halkın güvendiği, bölgede var olduğu zaman öncelikli olarak hizmet almaya çalıştığı kuruluşlardan biri. PTT Başmüdürümüz yer talep ettiğinde biz çekinmeden yer verebileceğimizi söyledik. Poliklinik hizmetlerinin yoğun olduğu ve halkın sıkça geldiği yer olması sebebiyle iletilen talep üzerine bu noktayı PTT Şubemize tahsis ettik. Başka istedikleri talepleri var ise de kendilerine her türlü desteği vereceğiz” dedi.

“AKÜ yönetimi olarak hizmetin yerinde verilmesinden yanayız”

PTT Şubesi’nin vatandaşlara önemli katkılar sağlayacağına da dikkat çeken AKÜ Rektörü Mustafa Solak; “Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için polikliniklere gelen vatandaşlarımız bir taraftan sağlık hizmetlerinden faydalanırken diğer taraftan ise PTT Şubesi aracılığı ile diğer hizmetlerden de kolaylıkla yararlanabilecek ve işlemlerini buradan gerçekleştirebilecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi olarak bizlerde hizmetin yerinde verilmesi gerektiği anlayışıyla hizmet veren bir yönetim olarak PTT Başmüdürümüz Mehmet Örsdemir’e kampüsümüze PTT Şubesi açarak hizmetleri tesisimizde yürütecekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen kurdele kesimi sonrasında AKÜ Tıp Fakültesi PTT Şubesi resmi olarak hizmete açıldı.