Buna göre Mor beyazlı ekibimizin yer aldığı 2.Lig  Silivrispor, Altay, Sancaktepe Belediyespor, Bodrum Belediyespor, Sakarya, Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor, Şanlıurfaspor, Amed Sportif, Kocaeli Birlikspor, Sivas Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Hacettepe, Keçiörengücü, Zonguldak Kömür, Konya Anadolu Selçuklu, Pendik, Fatih Karagümrük, Bucaspor, Kahramanmaraş, Fethiyespor, Gümüşhanespor, Hatayspor, Kastamonuspor, Karşıyaka, Sarıyer, Etimesgut Belediyespor, Niğde Belediyespor, Eyüpspor, Tokatspor, Tuzlaspor, Kırklarelispor ve Bugsaşspor’dan oluştu. 

3.LİG'DEN GELENLER

Spor Toto 3.Lig'de gruplarını lider olarak tamamlayan Bodrumspor, Sancaktepespor ve Sakaryaspor'un yanı sıra play­offtan gelen Altay'da Afyonspor'un önümüzdeki muhtemel rakipleri arasında. Son yolcu ise 2.gruptan çıkan Silivri oldu.

PTT 1’DEN DÜŞENLER

PTT 1.Lig'de dün oynanan son hafta maçlarının ardından Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Mersin İdmanyurdu küme düştü. Bu 3 takımda 2017­2018 sezonunda Afyonspor'la birlikte 2.Lig'de mücadele edecek.

GRUPLAR KURA İLE

Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig'de grupların Haziran ayı sonunda yapılacak kura çekiminde belirlenmesi bekleniyor. Spor Toto 2'de 2017­2018 sezonu 26­27 Ağustos tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak

2.LİG STATÜSÜ BÖYLE

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından statüde bir değişiklik yapılmaması durumunda 2.Lig müsabakaları önümüzdeki sezonda 2 grup halinde oynanacak. 18 takımlı iki grup halinde yapılan müsabakalar sonunda gruplarını lider bitiren takımlar TFF 1.Lig'e yükselecek. Gruplarını 2,3,4 ve 5. sırada tamamlayan takımlar Play­Off’a katılmaya hak kazanır.Her grupta ayrı ayrı yapılan çeyrek final ve yarı final play­off maçlarını kazanan takımlar final müsabakasında karşı karşıya gelir. Final maçını kazanan takım TFF 1.Lige çıkan 3. takım olmaya hak kazanır. 

Ses var görüntü yok!

Afjet Afyonsporlu yöneticiler ilk kez katılacakları 2.Lig’de her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için sağlam bir bütçe hazırlamaya çalışıyorlar.

Spor Toto 2.Lig’in yeni ekiplerinden Afjet Afyonspor’da sessizlik sürüyor. Sezona sağlam bir bütçe ile girmeyi hedefleyen kulüp yöneticileri, toplantı üzerine toplantılar yaparak yol haritasını belirlemeye çalışıyorlar. 
23.Lig’in masraflı bir lig olduğunu ve sezon içerisinde her hangi bir sıkıntı yaşamamak için şimdiden bir takım önlemler almaya çalıştıklarını ifade eden kulüp yöneticileri, transfer görüşmelerine ise daha sonra başlayacaklarını söylediler. Bütçeye göre transfer politikası izleyeceklerini kaydeden kulüp yöneticileri, “Birçok kulübün sezon içerisinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle başarılı olamadıklarını biliyoruz. Bu nedenle Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarına sağlam bir bütçe ile girmeyi uygun gördük. Yönetim Kurulu olarak sık sık toplantılar yaparak 2014-2015sezonu bütçesini hazırlamaya çalışıyoruz. Daha sonra da teknik heyeti oluşturarak transfer görüşmelerine başlayacağız” diye konuştular.

“Bütçemize göre transfer yapacağız”

2.Lig’e sağlam bir bütçe ile girmek istediklerini ve hedeflerinin 1. Lig olduğunu belirten Afjet Afyonspor yöneticileri, “Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız” dedi.2. Lig’in yeni ekiplerinden Afjet Afyonspor’da yönetim kurulu üyelerinin yeni sezon için yol haritasını belirlemeye çalıştıkları bildirildi. Mor Beyazlı Afjet Afyonspor başarılı yöneticileri, Afyonspor’un eski kulüplerinden dersler aldıklarını belirterek, “Yeni sezonda bütçemize göre takım oluşturup sıkıntı yaşamak istemiyoruz” dediler. 

Görüşmeler sürüyor 

Yeni sezon çalışmalarına başlamadan önce 2 Lig ile ilgili araştırmalar yaptıklarını kaydeden Afjet Afyonspor  başarılı yöneticileri: “2.Lig ile ilgili bilgiler edinmeye çalışıyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda önce bütçemizi belirleyecek ve bütçemize göre kadro oluşturacağız. Bu sezon takıma göre bütçe oluşturmuştuk. Yeni sezonda bütçemize göre takım oluşturup ilerleyen günlerde bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Yaklaşık 5000 ile  8000 bin lira bütçe ile sezonu geçireceğimizi hesaplıyor ve bu parayı kasamıza koyduktan sonra transfer çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Bizim kulüp olarak bir izleme komitemiz bulunuyor. Bu komite üyeleri sezon boyunca bazı futbolcuları izlediler. Teknik heyeti oluşturduktan sonra izleme komitesindeki arkadaşlarımızın da görüşleri doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.