Proje Afyonkarahisar’da bir yıldır devam ediyor. İçeriği çok beğenilen projenin kent geneline yaygınlaştırılması isteniyor. Proje kapsamında geçen yıl Afyonkarahisar’da Kıraathane 93’e kurulan kütüphanenin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren İşletme Sahibi Fehmi Çoşkuner, hali hazırdaki projenin son bir yılını Anahaber Gazetesine değerlendirdi: “Afyonkarahisar’ımızın önceki Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından başlatılan ‘Her Kahvehane Bir Kütüphane’ Projesi şehrimize ve ülkemize örnek olmuştur. Örnek kahvene de burası olmuştur. Bundan da çok gururluyuz. Bu proje kahvemizde dönüm noktası olmuştur. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu okumaya başlamıştır. Kahvehanemize gelen gençlerimiz ve orta yaşlı kardeşlerimiz buradan istifade etmektedir.”
“Diğer kahvehaneci arkadaşlarımız da projeyi uygulamalı”

Coşkuner, kahvehanedeki kütüphanenin çok zengin olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlar tarafından da bağışlanan kitaplarla da artışın süreklilik kazandığını vurguladı. Kütüphanenin içeriğinden bilgi veren Coşkuner, “Buradaki kitaplıkta Atasözünden tutunda bilinmeyen kelimeler, kitapları mevcuttur. Yine Afyonkarahisar’ın kültürel kitapları, hikaye tarzı kitaplar, dergiler ve gazetelerde mevcuttur. Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere, çok sayıda kurum amirlerimiz kitaplarını buraya bağışlamıştır. Bu proje ilk bizde olduğu için ben olumlu görüyorum. Diğer kahvehaneci arkadaşlarımızın da bu tür kitaplıkları bünyesine dahil etmeleri gerektiğine inanıyorum.” dedi. 

Kahvehaneye gelen insanların genelde emekli ve memurların geldiğini aktaran Coşkuner, onların da okumaya dönük aktif olduklarını kaydetti.

Kütüphanenin açılışında Afyonkarahisar’daki çok sayıda sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle açıldığını sözlerine ekleyen Coşkuner, hali hazırda STK’larda bulunan arkadaşlarımız zaman zaman destek vermeye devam ettiklerini vurguladı.

Kahvehanede kitap okuyan Osman Şener de okumayı çok sevdiğini belirterek, kütüphanesi olduğu için sürekli buraya geldiğini ve kahvehanenin müdavimi olduğunu ifade etti.