Türk Milleti’nin demokrasi sınavından alnının akıyla çıktığını belirten Parsak, “Afyonkarahisarlı hemşehrilerim ve Türk milleti, devlet için, millet için, Cumhuriyet için ve Türklüğün bekası için evet demiştir. Büyük bir olgunluk içinde sandığa giden tüm seçmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Dün gerçekleştirilen referandum sonrası Türk Milleti’nin demokrasi imtihanından başarıyla çıktığını ve yeni hükümet sistemine evet dediğini belirten MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türk Milleti’nin önemli bir kazanım elde ettiğini ifade etti.

DEMOKRASİMİZ KAZANDI

Gerçekleştirilen referandum sonrası Türk Milleti’nin önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Parsak, “Türk milleti kritik demokrasi imtihanından alnının akıyla çıkmış, irade ve tercihini sandıkta göstermiştir. 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan 2017 halkoylaması yüksek bir katılım, takdir edilecek huzur ve güven ortamında tezahür etmiştir. Aziz milletimiz büyük bir olgunluk içinde sandık başına gitmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesine hür iradesiyle onay vermiştir. Bu durum, Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle çok önemli bir başarı, ihmal ve inkarı imkansız bir kazanımdır. Egemenliğin yegane sahibi büyük Türk milleti ülkesinin geleceği hakkında son sözü söylemiş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Buna herkes saygı göstermek ve riayet etmek durumundadır. Bugünkü sonucun ülkemize, milletimize, Türk demokrasisine ve siyasi partilerimize kutlu olmasını yürekten diliyorum. Milli iradenin evet yönünde tecelli etmesiyle devlet ve siyaset hayatımızda yeni bir döneme girilmiştir” dedi.

FETÖ MİKROBU TAMAMIYLA TEMZİLENMEDİ

Önümüzdeki süreçte toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Parsak, “Milli güvenliğimizi doğrudan hedef alan mihraklar komplo ve saldırılarını ağırlaştırarak sürdürecektir. Üç kanlı terör örgütü PKK/PYD, FETÖ ve İŞİD’le içerde ve dışarda amansız bir mücadele verilmektedir. Irak ve Suriye’deki tehlikeli gelişmeler Türkiye için çok ciddi milli güvenlik risklerini beraberinde getirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İŞİD ve PYD ile mücadele için Suriye topraklarındaki askeri harekatında kritik bir aşamaya gelinmiştir. İçerde ve dışarda karşı karşıya bulunduğumuz milli güvenlik tehditleri kuşku yok ki çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Yine Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bunun yanında devlet ve toplum olarak bünyemizi saran FETÖ mikrobu henüz tamamıyla sökülüp atılamamıştır. Önümüzdeki zor ve hassas dönemde birlik ve dayanışma ruhu içinde hareket edilmesi, herkes için milli bir sorumluluk, hatta zorunluluktur” dedi.

AFYONKARAHİSARLILARA TEŞEKKÜR

Afyonkarahisar halkının sandığa sahip çıktığını ifade eden Parsak, “Afyonkarahisar halkının yaklaşık yüzde 89’u sandık başına giderek tercihini kullanmış ve yüzde 64 oranında evet çıkmıştır. Katılım oranı Türkiye ortalamasının bir hayli üstünde olan Afyonkarahisar demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Gecesini gündüzüne katarak demokrasi sınavına katkı sunan tüm hemşehrilerimize ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Teşkilatlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.