KASTAMONU (AA) - Hentbol Kadınlar Süper Lig 23. hafta erteleme maçında Kastamonu Belediyespor, sahasında Anadolu Üniversitesi'ni 33-30 mağlup etti.

Kadınlar Hentbol Süper Lig'de Kastamonu Belediyespor ile Anadolu Üniversitesi arasındaki erteleme maçını yönetmesi için görevlendirilen hakemler Ahmet Sancak ve Ömer Turan, kente gelmedi.

Maç için takımlar Atatürk Spor Salonu'na geldiğinde hakemlerin bulunmadığının belirlenmesi üzerine Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Kastamonu bölgesinden Kaan Çınar ile Serhat Tokat, mücadeleyi yönetmekle görevlendirildi.

Yeni görevlendirilen hakemlerin gelmesinin ardından 18 dakika geç başlayan maç, 33-30 Kastamonu Belediyespor'un galibiyeti ile sonuçlandı.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, gazetecilere yaptığı açıklamada, maç için görevlendirilen hakemlerin bu durumdan haberdar olmaması nedeniyle maça gelmediklerini söyledi.

Bu sezon ikinci kez benzer durumla karşılaştıklarını belirten Günal, "Teknolojinin çok iyi kullanıldığı bir çağda Merkez Hakem Kurulunun bunu kullanmaması düşündürücü. Bu sezon bu durum bizim yaşadığımız ikinci olay. Osmangazi Belediyespor maçında da bunu yaşadık. Son anda Bursa'dan hakem atanmıştı." dedi.

MHK yetkililerinin kendilerine, "Biz görevlendirmeyi yaptık, hakemler bundan haberdar olmamış." dediğini aktaran Günal, şunları kaydetti:

"Cuma gününden bu tarafa federasyonun sitesi çökmüş durumda. Sayfaya ulaşılmadığı için de hakemlerin görevlendirmeden haberi olmamış olabilir ancak biz her zaman şunu söylüyoruz. Hakemler de insan. Acil bir işleri çıkabilir, hatta ölüm olayları olabilir ve MHK'yi bilgilendiremeyebilirler. Burada MHK'nin yapması gereken, maçtan önce hakemleri arayıp göreve gelip gelmeyeceklerini teyit ettirmek olmalıdır. Bu da çok basit bir olaydır. Bunu bile yapmaktan imtina eden bir MHK ile karşı karşıyayız."

Anadolu Üniversitesi Antrenörü Murat Kabadayı ise MHK'nin hakemlerle yaşadığı iletişim sorunu nedeniyle maçın geç başladığını anlattı.

Maça yeni atanan hakemlerin Kastamonulu olmasını önemsemediklerine işaret eden Kabadayı, "Ancak işleyişin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Biz kulüp olarak kendimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz ancak federasyon maçı yönetecek iki hakemi buraya getiremiyor. Bu durum çok manidar. Biz bu durumdan hoşnut değiliz. Hakemleri zan altında bırakmak istemiyoruz ama bazı durumlar etik değil." diye konuştu.


Hentbol: Kadınlar Süper Lig

Hentbol: Kadınlar Süper Lig

Hentbol: Kadınlar Süper Lig