Kurs Eğitmeni Melek Avşar, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezinde yetişkin eğitiminde çocuk gelişimi ve bakımı kurslarının iki yıldır devam ettiğini belirtti.

Kursun modül saatinin 936 saat olduğunu ifade eden Avşar, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Çocuk Gelişimi ve Bakımı Kursuna katılan kursiyerlerin hedefi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri bünyesinde istihdam edilmektir. Yine kursiyerlerin bir kısmı da Özel Anaokullarında işe başlamak için geliyor. Bunun dışında bir kısım arkadaşlarımız da kendi çocuklarına faydalı olabilmek için geliyor. Biz burada sadece çocuk bakımına yönelik eğitimler vermiyoruz. 4-6 yaş çocuk eğitimi etkinlikleri, evde çocuk bakımı ve 0-18 yaş aile eğitimi gibi çok farklı derslerini de veriyoruz.”

“Kursiyerlerimizle ayrılışımız zor olacak”

Avşar, belirlenen saatlere katılan kursiyerlerin kız meslek lisesi öğrencilerin üç yıl boyunca aldığı tüm meslek derslerini içeren bir eğitim verildiğini kaydetti.

Fark dersleri verildiği takdirde kursiyerlerin açık liseye başvurduklarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi diplomasına da dönüştürebileceklerini ifade eden Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kursumuz Ekim ayında başladı, Mayıs ayında sona erecek. Haftanın her günü dersimiz oluyor. Kursiyerlerimiz keşke bu kursa daha önceden gelseydik diyorlar. O bakımdan da kursiyerlerimizle ayrılışımız biraz zor olacak. Derslerimizin hepsinin kendilerine büyük faydalarının olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

“Bilgime bilgi kattım”

Kursiyerlerden Kübra Gölcük de üniversitede ikinci öğretim de eğitim gördüğünü sabahları da Halk Eğitim Merkezinin çocuk bakımı ve gelişimi kursuna katılarak değerlendirdiğini vurguladı.

‘Bu kursa iyi ki de gelmişim’ diyen Gölcük, “Gerçekten kendime çok faydasını gördüm. Çocuklara nasıl davranılması gerekir?  Ne tür yönlerde benim onlara faydam olur? Ve çevremdeki insanlara bilinçli bir şekilde nasıl yardım edebilirim? Sonuçta üniversite öğrencisi olduğum için benim hedeflerim var. Önceki derslerimizde çocuk, bebek ve kukla oyuncakları da yapmıştık. Orda da çok güzel şeyler öğrendik. Buradaki arkadaşlarımla kaynaşarak, düşünce ve kültür farklılıklarımızı karşılaştırarak, bilgime bilgi kattım. İyi ki de gelmişim diyorum.” dedi.

“Çocuklarımla daha iyi nasıl iletişim kurabileceğimi öğrendim”

Kursiyerlerden Dilek Kızıldemir de iki çocuk annesi olduğuna dikkat çekerek, bilinçli bir ebeveyn olmak için kursa katıldığını aktardı.

Anne olması hasebiyle çocuklarına karşı bazı yanlış davranışlarının kurudaki derslerde farkına vardığını dile getiren Kızıldemir, şöyle konuştu:

“Bu derslerde çocuklarımla daha iyi nasıl iletişim kurabileceğimi öğrendim. Geleceklerini nasıl yetiştirebileceklerini daha doğru yöntemlerini öğrendim. Ben bir ev hanımıyım. Burada öğrendiğim tecrübelerle gerek çocuklarıma gerek de etrafımdaki gençlere gerekse de ileriki yıllarda torunlarıma nasıl davranabileceğimi öğrenmiş oldum.” ifadelerini kullandı.