Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, üniversite sınavına yönelik mezun öğrencilere üç yıldır ücretsiz dershane hizmeti veriyor.

Anahaber Gazetesine açıklama yapan Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, üniversite sınavına yönelik açtıkları kurslara mezun öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Diktaş, HEM modülüne uygun olarak açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına talepler doğrultusunda 12 şube açıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Üç yıldır kurslarımız yoğun bir taleple devam ediyor. Bu yılda kurslarımızı açalı yaklaşık bir ay oldu. Ana binamızda toplamda 12 şubemiz var. Şubelerimizi önceden biz 20-25 kişi arasında planlamıştık. O dönemde bize yapılan başvuru sayısı 266’ydı. Biz sınıflarımıza 22’şer öğrenciyle başlamıştık. Daha sonra başvuru dönemi bitmesine rağmen 54 öğrenci arkadaşımız daha müracaatta bulundu. Onları da mağdur etmemek adına kurslarımıza dahil ettik. Hali hazırda sınıflarımız 26 kişi oldu. Şubelerimiz Sözel, Sayısal ve Eşit-Ağırlık bölümleri var. Fakat sınıflardan dolayı sabahçı ve öğlenci şeklinde eğitimlerimiz yapılıyor. 6 şube sabah, 6 şube öğleden sonra geliyor. Toplam kursiyer sayımız 320.”

“Kursiyerlerin bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz”

Eğitim veren öğretmenlerin daha önce özel okul ve sınav tecrübesi bulunduğunu dile getiren Diktaş, öğrencilerin dersleri çok başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Diktaş, Yükseköğrenim Kurumları Sınavında (YKS) çıkacak soruların bütün derslerinin öğrencilere verildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halk Eğitim Merkezlerindeki YKS kurslarının en büyük farkı da budur. Bu kurslarımızın tamamı da ücretsizdir. Bakanlığımızın modülündeki kurslar ve Türkiye genelindeki deneme sınavları sabit bir havuzda yer alıyor. Öğretmenlerimiz bu havuzdan Türkiye ile aynı anda soruları çekiyor. Biz fotokopiyle çoğaltıyoruz. Bütün öğrencilerimizi bütün ülkemizde olduğu gibi aynı anda sınava sokuyoruz. Öğrencilerimiz gerçek durumlarını da bu şekilde görüyorlar. Bu sayede de sınava hazır hale geliyorlar. Bu kursların bütün giderlerini devlet karşılıyor. Bizde yardımcı kaynak ve kitap kursiyerlere aldırılması yasak. Ve biz gayet sağlıklı bir şekilde üç yıldır bu işi çözüyoruz.

a2-144.jpg

Deneyim ve tecrübemiz var.”

Diktaş, her yıl çok sayıda kursiyerin Üniversitelerin Lisans ve Ön Lisans bölümlerini kazandığını ve bu yıl çıtayı yükselterek bütün öğrencileri hedeflerine ulaştıracaklarını vurguladı.