Hisarspor Kulüp Başkanı Murat Dede ile ilk yarıyı değerlendirdik. Bu yıl Hisarspor, Sandıklıspor ile 8. grupta ilimizi temsil ettiği Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde (BAL), 2nci yarı heyecanı 14 Ocak’ta başlayacak. Bu iki ekibimiz de kadrolarını güçlendirip yola devam etmek için hesap yaparken, biz sporda zirvede bulunan Gazeteniz Ana Haber olarak,  Hisarspor’un Kulüp Başkanı Murat Dede ile ilk yarıyı masaya yatırdık. Anahaber gazetesi spor muhabiri Alaattin Yeşilçay sordu, Başkan cevapladı. 

Enine boyuna ilk devre

İkinci devre için hedefleriniz nelerdir?

Aslına bakarsanız ilk devre için hedefi tutturduğumuz söyleyebilirim. Sezon başında ilk hedefimiz şampiyonluktu.. Ligde oynadığımız 13 maçta bunu başardığımızı söyleyemem.. Şimdi ikinci yarıyı düşünüyoruz. Rakiplerimize baktığımızda bir pişmanlık hissediyorum kendimde. Güzel bir kadro kurmamıza rağmen, hazırlıklarımıza erken başladık. Transferleri ben ve arkadaşlarım ile beraber yaptık. Asla menajerler ile çalışmadık. Rakiplerimizin başkan yada yöneticileri ile konuştuğumda, Hisarspor olarak daha iyi olduğumuzu görmekteyim. Her ne kadar Belediye destekli olsa ta, Hisarspor sevdalısı arkadaşlarımız ile yola koyulduk.

İlçenin desteğini alabildiniz mi?

Evet aldım. Açıkça söylemek gerekirse, sezona başlarken, iş adamlarımıza forma vererek ayrıca yönetimdeki arkadaşlarımızın katkıları ile para topladık. An itibarı ile ikinci devre için en az 100 bin liraya yakın bir para lazım. Eksilerdeyiz. 30 yıldır bu kulübün içindeyim. Yeri geldi takım otobüsünün şoförü, yeri geldi malzemecisi oldum. Zaten futbolcusuyduk. Kısacası ne yapıyorsam seve seve yapıyorum. Biri gelip ‘ben daha iyisini yapacağım’ desin, kabul eder ve yanında olurum. Çünkü bu sevgi bambaşka.

Belediye’nin kulübe bakışı nasıl?

Hisar Belediye Başkanımız, bize her türlü maddi ve manevi yardım yapıyor. . Kendisini çok seviyorum. Ülkenin ve ilçenin ekonomik durumu belli. Elinde olsa çok iyi biliyorum ki en iyi yardımları devam edecek. 

Sezonluk bütçeniz ne kadar?

İsterdim ki diğer kulüpler gibi yarışmacı ve iddialı bir bütçe ile sezona başlasaydık. Olmadı. 400 ila 500 bin lira bütçe ile sezonu kapatırız.

Kulüpten ayrılan futbolcuların yerine takviye yapacak mısınız?

Kulübümüzün bütçesi belli. Öyle ekstra paralar verecek bir bütçeye sahip değiliz. Hocamızın daha önce çalıştığı ve bildiği futbolcu kardeşlerimizi kadromuza katacağız. 

Alt yapıya yatırımınız var mı?

‘Var’ Alt yapı denilince illa 10 ile 16 yaş urubu takım demek değildir. Her şey ortada. Benim anlayışıma göre Alt yapı mutlak surette tesisleşmedir. U-14, U-15 ve U-16 yaş guruplarında takımımız var.  

Hisarspor sevdanızı anlatır mısınız?

Tek cümle ile cevap vermek isterim; Anlatılmaz yaşanır. .