Haymana Şehitler Meydanı’nda düzenlenen merasimde aralarında Sırçasaray Barajı’nında bulunduğu 7 adet tesisin temelini atan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 adet tesisinde açılışını gerçekleştirdi. 

Merasimde bir konuşma yapan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Haymana'nın gölete ve suya ihtiyacı olduğunu, temeli atılacak tesislerle bu açığın büyük ölçüde giderileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Haymana'nın rolünün büyüklüğüne işaret ederek, bu nedenle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Haymana'da bir şeflik açacağını, bunun ilçenin tanıtımı açısından da önem taşıdığını ifade etti. 

Dünyanın en çok tesis açan Bakanı unvanına sahip olduğunu dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne'den Kars' kadar 6 bin 300 tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Haymana'da bulunan Mangal Dağı'nda 4 kilometrelik yol ve ağaçlandırma çalışması yapılacağını bildirerek, "Burası artık çok sayıda ziyaretçinin geleceği, hatta bütün okulların da gelip ziyaret edeceği bir merkez haline gelecek. Burada yeteri kadar orman yok. Orman teşkilatına talimat veriyorum, buradaki bütün okul bahçeleri, mezarlıklar, hastane ve mabetlerin avlularını ve bütün yol kenarlarını çiçek gibi yapacaksınız. Muhtarlarımız da bizden fidan istesinler Haymana'yı birlikte yemyeşil yapalım." diye konuştu. 

“Artık kısa vadeli hükümetler ve koalisyonlar son bulacak”

Haymana'da daha önce Türkşerefli Barajı'nı inşa ettiklerini, böylece 7 bin 870 dekar arazide sulama yapıldığını anlatan Prof. Dr. Eroğlu, Sırçasaray Barajı temelinin atılmasıyla 19 bin 450 dekar, Evliyafakı Göleti ile 740 dekar, Yeniköy Göleti ile de bin 849 dekar arazinin modern sulama sistemleriyle sulanacağını söyledi. 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına dair ise mevcut parlamenter sistemde hükümetlerin ömrünün çok kısa olduğunu belirterek, "94 yılda 65 hükümet kuruldu. Eskiden bir gölet inşaatı 23 yılda bitiyordu çünkü istikrar yoktu. Bu anayasa değişikliğiyle, artık kısa vadeli hükümetler ve koalisyonlar son bulacak." şeklinde konuştu. 

Geçmişte cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan kavgaları anımsatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Merhum Ecevit, Sayın Ahmet Necdet Sezer'i koltuğa oturttu. Aradan birkaç ay geçti, büyük bir kavga yaşandı. Anayasa kitapçığı fırlatıldı, ekonomik kriz çıktı. 22 banka battı, 54 milyar buharlaştı, onun faturasını millet ödedi. Bir gecelik faiz, yüzde 7 bin 500'e çıktı. Rahmetli Özal'la Mesut Yılmaz kavga etti. Merhum Demirel, 'kızım' diye getirdiği Sayın Çiller'le kavga etti. Böyle olunca hükümette kararlıklık, istikrar olur mu? Artık kavgalara son vereceğiz. Direksiyon özellikle tek kişiye verilecek. İstikrar olmadı ve Türkiye bu nedenle istenilen noktaya gelemedi. 2003 yılına kadar kısa dönemli hükümetler ve kavgalar yüzünden Türkiye çok şey kaybetti. IMF'ye borcu biz ödedik, batan bankaların vatandaşa olan borcunu biz ödedik. Eski dönemin faturasını bu millet ödedi. Yeni sistemde bunlar kalkacak ve istikrar gelecek. Türkiye daha hızlı bir şekilde gelişecek, refah seviyesi artacak." 

Bakan Veysel Eroğlu, anayasa değişikliğine bazı Avrupa ülkelerinin "hayır" diyerek karşı çıktığını ancak kararı milletin vereceğini, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında sandıktan "evet" kararı çıkması durumunda, Türkiye'nin şahlanacağını, uçuşa geçeceğini kaydederek şöyle konuştu:  "Bu millet artık uyandı. FETÖ terör örgütünün elebaşısı hain, 'hayır' diyin diyor. Neden? Artık darbe yapılamayacak. Kandil'deki hain terörist başı 'Evet çıkarsa halimiz duman olacak' diyor. Hainler, zaten duman olacaksınız. Hayırcıların kayığına binenin kayığı yolda su alır, batar. Biz milletimize güveniyoruz. 18-25 arasındaki gençler seçilsin diyoruz. Bunda ne var? Gençler geleceğimizin teminatı. Gençler, onlar size güvenmiyor ama biz size güveniyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 adet tesisin toplu temel atma ve açılışı gerçekleştirilirken Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarından orman köylerinde yürütülen gelir getirici tür sertifikasının dağıtımı gerçekleştirildi.