Bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika'ya uyuyor ama Türkiye'ye gelince 'efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin' algısı ile bu milletin aklı ile alay etmek istiyorlar.”

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen "Memur Sen'e Davet, Tercihimiz Evet" isimli toplantıya katıldı. 

Gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Memiş, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa değişiklik referandumunda sendika olarak neden 'Evet' diyeceklerini açıkladı.

Türkiye'ye bazı güçler tarafından bir gömlek biçildiğini ve bunu giymesini zorunlu olarak bakıldığını belirten Başkan Memiş, ancak son dönemlerde güçlenen Türkiye'nin bunu kabul etmediğini kaydetti.

Güçlü Türkiye’nin 911 kilometre sınırı olan Suriye'nin içerisinde bir Kürt devletinin kurulmasına izin veremeyeceğini belirten Memiş, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlaması için elbette ki Suriye'nin içerisinde yer alacağız elbette ki oralarda oyun kuranlarını oyununu bozacağız. Türkiye'nin bu aktif rolü elbette ki 7 düvelin hoşuna gitmiyor. Onlar öyle bir Türkiye istiyorlar ki 'biz size gömlek biçeriz, siz o gömlekle yaşamak zorundasınız' diyorlar. Ama artık bu gömlek Türkiye'ye ve Türk milletine uymuyor ve uydurmayacağız inşallah. Onun için önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz gerekiyor. Bu ülke üzerinde oynanan oyunları bir milli duygu ile bozan bir örgüt olarak bu yolculukta aynı kararlılıkta yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Önümüzde bir süreç var Memur-Sen ailesi olarak biz en zor süreçlerde hep sizlerden istedik ve şimdide sizlerden istiyoruz. Türkiye'nin düzlüğe çıkması için bu mücadelede bizde var olalım.”

“Referandum sürecini sulandırmak isteyenler var”

Memiş, Referandum sürecinde büyük bir sivil toplum örgütü olarak kendilerine büyük bir görev düştüğünü ifade etti.
 ‘İyi şoför kamyonu rampadan aşıran şofördür’ diyen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda bu rampayı aşarak Türkiye'nin yeni bir düzlüğe çıkmasına, bu ülkenin üzerine oyun kuranların oyunlarının bozulması için önümüzdeki süreçte siz değerli kardeşlerimize büyük görevler düşüyor. Bu referandum sürecini sulandırmak isteyenler bu süreci tek adamlık gibi göstermeye çalışanlar, bu süreçte ülkemizin önüne geçmek isteyenlerdir. Türkiye'nin tarihine bakacak olursak 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 65 hükümetin değiştiğini örüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Afrika'daydım ve ora da sordum, 'sizde hükümetler ne kadar sürede değişir?' diye. Ortalama 6 ay sürdüğünü söylediler. Darbeler ya da başka şekilde iktidarların değiştiğini ifade ettiler. 25 günlük iktidarların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, yani Afrika liginde bir süreç yaşıyoruz bunu çok iyi görmemiz lazım. Başkanlık sistemi Amerika'ya, Avrupa ülkelerine uyuyor ama Türkiye'ye gelince 'efendim parlamenter sistem, bu sistem devam etsin' algısı ile bu milletin aklı ile alaya etmek istiyorlar. Onun için değerli kardeşlerimizi önümüzdeki süreci çok iyi görmemiz lazım." dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Memur-Sen’in her zaman doğrunun ve mazlumun yanında yer aldığını belirtti.

‘Memur-Sen’i rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızın zamanından beri tanıyorum’ diyen Başkan Çoban, şunları kaydetti:

“Lise tahsilimizi 1980 öncesinde Ankara’da yaptım. Mehmet Akif İnan hocamızda Ankara’da bulunduğu için kendisinden sürekli ders alır, seminer alır ve eğitimlerine katılırdık. Memur-Sen’e yakınlığımız o yıllarla başlar.” 

“Ülkenin kalkınıp, gelişmesi için hızlı karar alınması gerekiyor”

Başkan Çoban, Memur-Sen’in 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi bu güzel etkinlikle ‘Evet’ kampanyasında en önde yer aldığını vurguladı. ‘Memur-Sen’in en üst yönetiminden en alt üyesine kadar bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum’ diyen Başkan Çoban, şöyle devam etti:

“Bizler 8 yıldır Belediye Başkanıyız. Ülkede ne kadar hızlı karar alma imkanı varsa, sorunları çözme imkanı varsa, ülke de çok hızlı kalkınıp büyüyor ve gelişiyor. Sivil Toplum Kuruluşları da, Belediyeler de, Özel İdareler de.  Bana bugün bir yatırımcı gelse, her hangi bir araziyle ilgili talepte bulunsa, ben 3 gün içerisinde Belediye Meclisimi toplarım, üçüncü akşamı o kararımı alırım ve dördüncü günde evrak ile araziyi kendisine teslim ederim. Ama maalesef ülkemiz bu şekilde karar almakta zorlanıyor. Niye böyle konuşuyorsun Başkan diyenler vardır? 2002 yılında beri aynı iktidar var. Olmuyor arkadaşlar olmuyor. Bu bürokrasiyle ilgili gereken tedbirlerin alınması gerekiyor. 3 Havalimanı gecikti. Marmaray gecikti. Galataport mahkemece durduruldu. Bu bağlamda ülkemizdeki tüm yatırımlar engellenmeye çalışılıyor. Dolayısıyla bu ülkenin kalkınıp, gelişmesi için hızlı karar almaya ihtiyacı var. Risk alan yetkililerin hızlı karar alması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantıya Başkan Memiş'in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.