Onun hayatı bizim örneğimiz olmalıdır. Bu örnekten hayatımızın şekillendirip planlamalıyız’ diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği kapsamında ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u anlama ve Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümü’ konulu bir program gerçekleştirildi. OSB binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin konuşmacı olarak katıldı. 

“Öğrenci her zaman kendini geleceğe hazırlamalı”

Okul öğretmenlerinin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda konuşan Okul Müdürü İbrahim Çakal, programa konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin’e teşekkür etti. Çakal şunları kaydetti: “Öğrenci şahsını ve ailesini doğru temsil etmeli. Okula ne için geldiğinin farkında olmalı. Öğrenci amaçları doğrultusunda kendini geleceğe hazırlamalı. Öğrenci olarak bizim mutlaka bir hedefimizin olması lazım. Buda ancak disiplinli ve sorumluluk taşıyan bir çalışma sonucu olacaktır.”  

“Akif’in hayatını örnek almalıyız”

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve Çanakkale Zaferi’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve İstiklal Marşı’nın kabulünden bahseden Şirin: “Biz Akif’in hayatını örnek almalıyız. Onun hayatı bizim örneğimiz olmalıdır. Bu örnekten hayatımızın şekillendirip planlamalıyız. O dönemde Mehmet Akif Ersoy adını altın harflerle yazdırdı. Akademik başarılarımız önemli ama bu başarılarımızın daha önemli olduğunu hayat ilerledikçe yaş ilerledikçe göreceksiniz. İstiklal marşı bizim, millet olarak bir mutabakat metnimizdir. Herkes onda kendini bulabilir. İstiklal Marşı’nın herkese söylediği bir şey vardır. İstiklal Marşı bize millet olma şuuru ve çalışma azmini verir. En zor zamanlarda bile çok güzel şeyleri başaracağımızı anlatır.”

Konuşmaların sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin’e okul yönetimi tarafından plaket takdim edildi.