Dernek olarak 2002 yılından bu yana faaliyette olduklarını belirten Akdağ, “Diyalize bağlı yaşam oldukça zor. Herkesi organ bağışında bulunmaya çağırıyorum. Kuruluşumuzdan bu yana faaliyetlerimize katkı sunan herkese teşekkür ederim. Aramızda olmayanları ise rahmetle anıyorum. Herkes bir gün organ bekleyen duruma düşebilir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım” diye konuştu.

“AFDİDER’İN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”

“AFDİDER’in Türkiye’de örneği yok” diyen Akdağ, “İçerisinde hasta olmadan böyle bir kronik hastalıkla uğraşan bir dernek yok. Derneğimiz ilimizde yaşayan merkez ve ilçelerde yaşayan tüm diyaliz hastalarının sorunlarını ele almak için kurulmuştur. Bununla beraber asıl amacımız organ nakli ve organ nakli sayılarının arttırılmasıdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“BÖBREK SAĞLIĞIMIZI KORUYALIM”

“Böbreklerimizin sağlığını koruyalım ve sık sık kontrol olarak hastalık gelmeden tedbirli olalım” çağrısında bulunan Akdağ organ bağışının candan cana en büyük sadaka olduğunu kaydetti. Yayın esnasında AFDİDER Disiplin Kurulu Başkanı Sema Akdağ da hazır bulundu.

Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar da Akdağ çiftine teşekkür ederek herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı.