Yurdunuseven, Eczacılar Odası konferans salonunda düzenlenen anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tıkanan ve işlemez hale gelen sistemin anayasa değişikliği ile işler bir hale geleceğini kaydetti. 

Bunun bir parti meselesi olmadığına dikkat çeken Yurdunuseven, Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yurdunuseven, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin siyasi gelişim dinamiği bizi bugünlere getirdi. Aslında 2007 referandumu sonrası halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ile zaten Cumhurbaşkanlığı sistemi gelmiştir. Bundan sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı sistemi nasıl daha iyi hale getirilebilir, bunun tartışmasıdır. Türkiye’de halkın demokrasi mücadelesinde bu noktaya gelindi. 1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş kendine özgü bir sistem getirdi. Bu durum zaman içinde çatışmalara neden oldu. Bugüne kadar sistem dışı unsurlar sisteme müdahale etmiştir. Şimdi yeniden halkımıza müracaat edeceğiz. Halkımızın iradesine güveniyoruz."

Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili düşüncelerini eczacılarla paylaşan Özkaya da "Şimdi bize anayasayı neden değiştiriyorsunuz? Zamanı mıydı? diyorlar. Biz de tam zamanı olduğunu aziz milletimize anlatmaya devam ediyoruz. Anayasayı değiştirmek için 330 milletvekili olması şarttı." diye konuştu. 

Özkaya, önceden uzlaşma komisyonu kurulduğunu ve 60 maddede anlaşıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ancak CHP bu konuda su koy vermişti. İleri ki zamanda ise 7 Haziran ve 15 Temmuz dönemini yaşadık. MHP lideri Devlet Bahçeli bizim önerdiğimiz yeni anayasayı görmek istedi ve süreç başladı. 2 Parti teklifi meclise getirdi. Gerekli önerileri yaptık. Ben kendi adıma düşüncelerimi 10 sayfa yazarak sundum. Türkiye'nin gelişmesi ve yarınlarına emin adımlar atması için anayasa değişikliğine gidildi. İşin özü Cumhuriyettir. 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyet milletin kendini yönetecekleri kişileri kendisinin seçtiği bir yönetim şeklidir."