Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Mart ayı halk günü programına Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mart ayı halk toplantısının açılış konuşmasını yapan Veli Yıldırım, günün Nevruz ve Yaşlılara saygı haftası olduğunu belirtti.

‘Halk toplantılarında vatandaşlarımızdan gelen talepleri en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz’ diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar için neler yapabiliriz diye kafa yoruyoruz hep birlikte. Burada yazıyorlar ama hiç bir şey çıkmıyor diye de düşünmeyin. Biz bizim elimizden geleni mutlaka ve mutlaka yapıyoruz. Gerekli yerlere iletilmesi gereken konuları mutlaka iletiyoruz ve bunların takiplerini de yapıyoruz. Bundan yana en ufak bir şüpheniz olmasın. Bu toplantılar önemli toplantılardır. Bizim kapımız her zaman sizlere açıktır. Ama böyle belirli günlerde belirli saatlerimizi toplu halde sizlerle görüşmek için kullanabileceğimiz bu tür toplantıları biz önemsiyoruz, kıymetlidir diye düşünüyoruz. Çünkü buraya geliyorsanız mutlaka bize aktaracağınız bir probleminiz var, bir derdiniz var, bir teklifiniz vardır ve hepsi olabilir. Çünkü netice itibari ile bu ilde hep birlikte yaşıyoruz ve bu ilde eğer birinin bir problemi varsa devlet eliyle, kamu kurumları ile bizim çözebileceğimiz bir problem varsa o problemle yaşanmaz, o problemin çözülmesi gerekir.  Ama bizim elimizden de gelen bir şey yoksa tabii ki o zaman bunu da sizlerle paylaşırız. Niçin elimizden gelmediğini bunun için neler yapmak gerektiğini onları da mutlaka sizlere söyleriz. Ben hepinize tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimizi ve saygılarımız sunuyorum. ”

Halk toplantısında kentteki mahalleler ile köylerinden gelen vatandaşlar, içme suyu, ulaşım, eğitim, toplu taşıma,  sağlık, imar, park sorunu gibi konuların yanı sıra yardım taleplerini ilettiler.

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD ) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara da kentteki farklı noktalarından çektiği fotoğrafları Vali Yıldırım’ a göstererek, gençlerin ve çocukların küçük yaşta madde bağımlısı haline geldiğini belirtti.

Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Akagündüz, Vali Yıldırım’a kent için yaptığı çalışmalardan dolayı plaket takdim etti. Akabinde de Devlet Hastanesinde tedavi gören Yemen’li hastalarımızdan Entesar Ahmed ve Mohommed Saeed de Vali Yıldırım’ın portresi ile Karahisar Kalesinin resimlerini hediye etti.