Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Belediyesi, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarınca "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

Türk Kızılay'ı  Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Danıştekin, Fuar Alanı Meydanında yapılan uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Halep'te yaşanan savaştan mağdur olanlara destek olabilmek için yardım topladıklarını dile getirdi.

Çocuk bisküvisi ve gıda malzemesi eksikliği yönünde kendilerine bilgi geldiğini ifade eden Danıştekin, şunları kaydetti:

"Suriye'de yaşanan savaş özellikle Halep'te yaşayan birçok insanı etkiledi. Burada yaşayan insanlara ulaştırılmak üzere hayırsever vatandaşlar ve resmi kurumların desteği ile çoğunluğu çocuk bisküvisi olmak üzere, 20 ton gıda malzemesi ile giyim eşyası olan tırımızı buradan Suriye sınırına uğurluyoruz. Toplanan malzemeler 15 gün gibi kısa bir sürede Suriye sınırında Kızılay vasıtası ile mağdurlara ulaştırılacak."

Konuşmanın andından yardım malzemelerini taşılan tır dualarla uğurlandı.