Vali Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Sevgili saygıdeğer Afyonkarahisarlılar, değerli mesai arkadaşlarım, öncelikle; bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürü ve eşsiz geçmişi ile adını tarihe yazdıran bu güzel şehrin ve kahraman insanlarının bir yıl gibi kısa bir süre de olsa hizmetinde bulunmaktan onur ve büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 15 Haziran 2016 tarihinde başladığım Afyonkarahisar Valiliği görevim süresince,  kısa sayılabilecek bir zaman zarfında, hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde ilimiz için önemli işlere imza attığımıza inanıyorum. İnsanı, tarihi, turizmi ve eşsiz lezzetleri ile insanı kendisine adeta bende eden bu güzel şehir ve insana kendini evinde hissettiren sıcakkanlı insanlarından ayrılmanın benim için de ziyadesiyle zor ve hüzünlü olduğunu bilmenizi isterim.

Afyonkarahisar’da bulunduğum bir yıllık süre içerisinde bu şehre gönülden hizmet eden, çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her daim yanımızda olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize, askeri erkânımıza, belediye başkanlarımıza, yargı mensuplarımıza, üniversite mensuplarımıza, il genel meclisi başkanı ve üyelerimize, vali yardımcılarımıza ve kaymakamlarımıza, il müdürlerimize,  sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza, muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza, tüm mesai arkadaşlarıma ve tabii ki Afyonkarahisarlı hemşerilerimize tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Bu vesile ile şahsıma Zafer’in Başkenti Afyonkarahisar’a Vali olarak hizmet etme imkânını veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere, tüm Bakanlarımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Sultan Divani Hazretleri öncülüğünde Mevlevilik kültürünü sinesinde barındıran, buram buram zafer ve maneviyat kokan Afyonkarahisar’da görev yapmış olmanın onuruyla tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyor, helallik diliyorum. Ben hakkımı helal ettim. Allah’a (cc) emanet olunuz.’