ANKARA (AA) - Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı arasında gaziler ve şehit ailelerine sosyal ve ekonomik destek vermek amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nda düzenlenen protokol imza törenine, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve diğer ilgililer katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüz yıllık geçmişine bakıldığında çoğu evin şehit verdiğini belirterek, Türk toplumunun ülkesi için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir şuura sahip olduğunu söyledi.

Şehit yakınlarının ve gazilerin sadece özel günlerde hatırlanmaması gerektiğinin altını çizen Arslan, her gün canını feda eden kahramanların ve onların değerleri yakınlarının sorunları için çalışılması gerektiğini ve bunun bir vatan borcu olduğunu vurguladı.

Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Biz, zaman zaman şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ihmal ediyoruz. Ülke sorunları, sendikal mücadelenin bizim üzerimize yüklediği ağır sorumluluklar, çalışanların talepleri gibi sebeplerle bazen ülkemiz, değerlerimiz ve geleceğimiz için çok önemli olan gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ihmal ettik. Bu, toplumun gazilik ve şehitliğe gösterdiği hassasiyetin azaldığı anlamına gelmiyor. Biz bu sorunları asgariye indirmek, günlük rutin işlerimizin yanında, gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte olmak, onların sorunlarına çözümler üretmek için böyle bir protokolü imzalama kararı aldık."

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olduklarını söyleyen Arslan, üyelerinin de şehit yakınları için hassasiyet gösterdiğini dile getirdi.

- "Bedel öderken hiçbir karşılık beklemedik"

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ise ülke için bedel ödeyen, uzuvlarını, gözlerini, hayallerini bu vatana feda eden gaziler ve canını feda eden şehit yakınlarına sahip çıkma adına protokol imzaladıklarını söyledi.

"Bizler bu ülkeye bedel öderken, hiçbir karşılık beklemedik, beklemiyoruz da. Bir vefa bekliyoruz." ifadesini kullanan Aylar, imzalanan protokolün tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diledi.

Protokol, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı mensupları ile korucular başta olmak üzere çeşitli kurumlarda görev yaparken ülke savunmasında yaralanarak, kendisine "Gazilik" unvanı verilen kişilere ve şehit ailelerine ekonomik ve sosyal destek vermeyi amaçlıyor.

HAK-İŞ ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, protokol kapsamında başta eğitim ve dayanışma konuları olmak üzere ulusal ve uluslararası proje ve sosyal etkinlikleri birlikte gönüllülük bazında gerçekleştirebilecek.

İki kuruluş, şehit çocukları ve gazilerin yararına olacak ulusal ve uluslararası proje ve faaliyetlerde iş birliği yaparak ve ortak projeler hazırlayarak çeşitli fon kaynaklarına başvurabilecek.

Hak-iş'ten Şehit Ailelerine Ve Gazilere Destek

Hak-iş'ten Şehit Ailelerine Ve Gazilere Destek

Hak-iş'ten Şehit Ailelerine Ve Gazilere Destek