Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşenur Uğurlu, Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Müge Andaç Özdil ve Doç. Dr. İlknur Durukan Temuge, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı yaklaşık 40 kişilik bir ekip, Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde temaslarda bulundu.

Birlik Müdürü Övgü Coşkun ve İşletme Sorumlusu Selçuk Toran  tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından tesis ve atıksu laboratuarı gezildi. Birlik atıksu laboratuarının ilimizdeki diğer biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri’nin verimli olarak çalıştırılması, arıtım proseslerin yönetilmesi için çok önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Birliği’nin ilimizdeki atıksuların bertaraf edilmesi ve yönetilmesi konusunda çalışmalar yerinde gösterildi. Özellikle tesisin azot giderimi hususundaki performansının Avrupa Birliği standartlarında olması ise takdirle karşılandı. Teorik bilgiler ile pratikteki uygulamalar tartışıldı. Öğrencilerle soru-cevap tarzında fikir alışverişinin yapıldığı öğretim üyeleri ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek tesisten faydalı izlenimler eşliğinde ayrıldı.