EDİRNE (AA) - Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşlarının, Trakya'daki sınır kapılarında oy verme işlemi devam ediyor.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında, Kapıkule'de, İpsala, Hamzabeyli, Kapıkule Gar ve Dereköy sınır kapılarındaki sandıklarda Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşlar oylarını kullanıyor.

Almanya'dan İstanbul'a gitmek üzere sınır kapısından Edirne'ye gelen Oktay Sağlam, yaptığı açıklamada, herkesin yaptığı gibi oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirtti.

Türkiye'de iki hafta kalacağını anlatan Sağlam, "Ülkemizin geleceğinin daha güzel olması için oyumuzu kullandık. Mutluyuz, inşallah seçimler ülkemize hayırlara vesile olur." dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen Ali Fıtıncı ise 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Milletvekili Genel Seçimlerinin vatana millete hayırlı olmasını diledi.

"Allah vatanımıza zeval vermesin." diyen Fıtıncı "Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Allah her zaman birlik ve beraberlik içinde bir olmamızı nasip etsin. Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesini istiyoruz. İnşallah daha iyi olur." dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen Hayati İşcan ve eşi Ayla İşcan ise seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Trakya'daki gümrük kapılarında oy kullanma işleminin başlatığı 7 Haziran Perşembe gününden bugüne kadar sınır kapılarına konulan 8 sandıkta 6 bin 621 kişi oy kullandı.

Sınır kapılarında tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy verilebilecek, oy verme işlemi 24 Haziran saat 17.00'de sona erecek.

Bu arada, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için sandık başına giden Yunanistan'da yaşayan seçmenlerin oyları da İpsala Sınır Kapısı üzerinden Ankara'ya götürüldü.

16-17 Haziran'da Atina-Pire, Gümülcine, Selanik ve Rodos'taki başkonsolosluklarda kullanılan oylar güvenlik önlemleri kapsamında İpsala Sınır Kapısı'na getirildi. Oylar buradan, güvenlik önlemleri altında siyasi parti temsilcileriyle Yüksek Seçim Kurulu'na götürülmek Ankara'ya götürüldü.


Gümrük Ve Sınır Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor

Gümrük Ve Sınır Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor

Gümrük Ve Sınır Kapılarında Oy Verme İşlemi Devam Ediyor