Kadınlardan ülkenin geleceğinde söz sahibi olma fırsatını kaçırmamalarını isteyen Özkal, “Hepimizin bir oyu var. Hepimiz ülkemizin geleceğinden, güçlü Türkiye’den yana oy kullanalım” dedi. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Harb-iş Bilgi Evi’ni ziyaret etti. Bilgi evinde el sanatlarına yönelik kurs gören kadınlarla sohbet eden Milletvekili Hatice Özkal, kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünleri ilgiyle inceledi. AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk’ün de eşlik ettiği ziyarette kadınlar, Hatice Özkal ve Ferda Ertürk’e sıcak ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Kadınların istek ve taleplerini de dinleyen Milletvekili Özkal, kadınlara anayasa değişikliğine ilişkin bilgi verdi. Kadınların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Özkal, devlet yönetiminde çift başlılığın ortadan kalkacağını hatırlattı. Devletin hızlı karar alarak sorunları daha hızlı çözeceğini vurgulayan Özkal, Türkiye’nin yeniden lider devlet olma zamanının geldiğini kaydetti. Mevcut sistemin Türkiye’nin büyümesine ve güçlenmesine engel olduğunun altını çizen Özkal; “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yatırımlardan ekonomiye, yerli ve milli savunma sistemlerinden yönetime Türkiye’nin her alanda daha da güçlenecek. Bu açıdan referandum bütün seçimlerden önemli bir karar olacak. Tüm vatandaşlarımızdan referandumun parti değil vatan, millet ve bayrak meselesi olduğunu unutmadan oy vermelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Bilgi evinin ardından Uslusan ve SYM firmalarının kadın personelleri ile bir araya gelen Milletvekili Hatice Özkal, çalışan kadınların aile bütçesinin yanı sıra ülke ekonomisine de büyük katkılar sağladığını söyledi. Kadın istihdamının son 15 yılda çok büyük orada arttığını hatırlatan Özkal sözlerini şöyle sürdürdü, “bu ülkede erkek kadın hep birlikte yaşıyorsak, bu ülkeyi hep birlikte kalkındırıp güçlendireceğiz. Bu konuda size, bana, annelerimize, kızlarımıza yani bütün vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. 16 Nisan referandumu ülkemiz açısından kritik bir seçim olacak. Hepimizin birer oyu var. Tüm vatandaşlarımızdan referandumda sandığa giderek, ülkenin geleceğinde söz sahibi olma fırsatını kaçırmamalarını istiyorum. Biz her zaman halkın iradesi üzerinde hiçbir irade, halkın kararı üzerinde hiçbir karar olmadığını söyledik. CHP bu anayasa değişikliğinin halk onayına gitmemesi için elinden geleni yaparken, bizler sadece ve sadece kararı aziz milletimiz versin istedik. ‘Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?’ diyenleri biz unutmadık, eminim ki sizler de unutmadınız. Ev kadını, anne, çoban, temizlikçi hepimizin oyu bir ve eşit. Bu nedenle hepinizi ülkemizin geleceğinden yana oy kullanmaya davet ediyorum. Hep birlikte gür bir ‘Evet’ ile güçlü Türkiye’yi el birliğiyle tesis edelim.”