Referandumda da evet için destek isteyen Bakan Eroğlu; “Güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz inşallah” dedi.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde ilçe ve belde ziyaretlerini sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sülümenli Kasabasında vatandaşlarla bir araya geldi. Sülümenli Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Kadın Kolları Başkanı Emine Ertürk, belde belediye başkanları ve belde halkı katıldı.

“HEYBENİZDEN SÜLÜMENLİ’YE DE BİR ŞEYLER ÇIKAR”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul sözlerine ‘Evet, Evet, Evet’ diyerek başladı. 30 Mart 2014 seçimleri için aday olduğunda seçim çalışmaları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Sülümenli’ye geldiğini ve bereketli geldiğini söyleyen başkan Eroğul; “Afyonkarahisar’a ne zaman gelseniz heybeniz boş gelmiyorsunuz. İnşallah heybenizde Sülümenli için de bir şeyler vardır. 2014 yılı Nisan ayından buyana Bakanımız, milletvekillerimiz ve hükümetimizin temsilcilerinin de destekleri ile Sülümenli’de yaptığımız hizmetlerden bahsetmek istiyorum. 2014 yılı Nisan ayında göreve başlar başlamaz Pazar yerinin tanzimini yaptık. Kasabamız Altındağ mahallesindeki kayalık alanda kanalizasyon inşaatımızı tamamladık. Ancak bölgede yapılması gereken 4 km uzunluğunda kanalizasyon inşaatı yapımına ihtiyacımız var. İçme suyu hattımız aspestli borular vasıtası ile geliyordu. Sayın Bakanımızın da destekleri ile İller Bankası’nda aldığımız hibeyle aspestli boruların tamamını değiştirdik” dedi.

“PARASI OLMAYANA SALONU ÜCRETSİZ VERECEĞİMİN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Seçim propagandası yaptığı dönemde Sülümenli halkına verdiği ‘Yazın tozdan, kışın çamurdan kurtaracağız’ sözünü de yerine getirdiğini belirten Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul; “Bu sözümüzü yerine getirmek için İller Bankası’ndan ve hazırladığımız projelerden yardımlar aldık. Bugüne kadar 220 km kilitli parke taşı, 14 bin metretül bordür taşı döşemesi yaptık. Bunlar yeterli mi değil çünkü Sülümenli Kasabası düz bir arazi olduğu için halen 120 bin metrekare daha kilitli parke taşı döşenmesine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde Bakanımız ve milletvekillerimizin destekleri ile İller Bankası’ndan 10 yıl vadeli kredi alarak 70 bin metrekare parke taşı döşenmesi ihalemizin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Tüm Sülümenli halkına söz veriyorum, kasabamızda kilitli parke taşı döşenmeyen bir sokak ve cadde kalmayacak. Mezarlıkta düzenleme yaptık, belediyemiz bünyesinde düğün salonunu ilçemize kazandırdık, gençlerimizin spor yapabilecekleri bir saha kazandırdık. Düğün salonunu yapmaktaki amacımız da silah atılmasının önüne geçmek için yapılmış bir çalışma idi. Düğün yapacak olan ve silah atılmayacağına söz veren parası olmayana salonu ücretsiz vereceğimin de sözünü buradan veriyorum” dedi.

“ENGELLEMELERE RAĞMEN ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEDİK”

Programa katılan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de Sülümenli halkına hitaben bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı İbrahim Eroğul’un yaptığı çalışmalar ile gurur duyduklarını belirten Yurdunuseven Pazar günü yapılacak olanreferanduma ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başkan Yurdunuseven; “ “Afyonkarahisar’da hiçbir sıkıntı yaşamadan referandum çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve evet oyları da yüksek seyirde gidiyor. Afyonkarahisar’dan da eminiz ki yüksek oranda evet çıkacaktır. 2002 yılında tek başına iktidara geldik, cumhurbaşkanı bizden, başbakan bizden, cumhurbaşkanı ve başbakanı halk seçti diye her kanunu çıkartabiliriz gibi bir algı yaratılmasın çünkü bugüne kadar inanın birçok engellemelerle karşılaştık. Tüm engellemelere rağmen ülkemiz ve milletimiz için çalışmaktan asla vazgeçmedik. Bugün gelinen noktada büyüyen Türkiye Avrupa ülkeleri tarafından da fark edildiği için üzerimize oyunlar oynanmaya çalışılıyor” dedi.

“17 NİSAN SABAHI GÜÇLÜ TÜRKİYE’YE UYANMAK İSTİYORUZ”

Geride kalan süre zarfında yaşadıkları engellemelerden birisinin 2007 yılında yaşanan 367 krizi olduğuna değinen AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven; “2007 yılında cumhurbaşkanı seçmek istedik ancak karşımıza 367 garabetini çıkardılar. Birileri çıkım mecliste 367 milletvekili olmazsa meclisin toplanamayacağını ve toplanamadığı takdirde de Cumhurbaşkanını seçemeyeceğimizi söylediler. CHP’de anayasa mahkemesine giderek aynı tezi savundu. Merhum Turgut Özal’ı öyle seçtiniz, Süleyman Demirel’i de öyle seçtiniz, Ahmet Necdet Sezer’i de öyle seçtiniz ne vardı bunlarda dedik. Verdikleri yanıt orada hata yaptıysak bir daha yapmak zorunda değiliz dediler. 24 Nisan muhtırasını, bürokratik oligarşiyi hatırlayın. Bizim Ahmet Necdet Sezer döneminde yapmak istediklerimizi hep Çankaya’dan geri gönderdiler. Bu bürokratik oligarşinin artık bitmesi gerekiyordu. İnşallah 16 Nisan’da verilecek olan evet oyları sonrasında 17 Nisan sabahı itibariyle güçlü bir Türkiye’ye, hızlı karar mekanizması olan bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz” diye konuştu.

“11 KEZ SANDIK KONULAN YERDE DİKTATÖRLÜK OLMAZ”

Yürütmenin çift başlı olması sebebiyle gelecekte çıkabilecek problemlerin de ortadan kaldırılabileceği yeni bir sistemin kurulmaya çalışıldığına değinen Yurdunuseven; “Cumhurbaşkanı ve Başbakan AK partili olduğu için şu anda bir problem çıkmıyor ama yarın çıkmayacağının da garantisi yok. Biz diyoruz ki bu çift başlı sistemin sona ermesi lazım. Yürütmenin tek başlı olması lazım ve güçlü olması lazım bunun için de inşallah Türk Usulü Cumhurbaşkanlığı sistemini 16 Nisan’da sizlerin oylarına sunacağız. Bu sistem tek adamlığı getirecek bir sistem değil. 2002’den 2017’ye kadar bu halkın önüne 11 defa sandık koyduk. Sandığın konulduğu yerde tek adamlık ve diktatörlük olamaz. Sandık varsa millet vardır ve millet varsa milletin dediği olur. Yeni sitemle birlikte yüzde 20-15-10 gibi oranlarla kurulan koalisyon hükümetleri olmayacak. Koalisyon kurulması ihtimali bu sistemle birlikte artık sıfır CHP’nin de duyduğu rahatsızlığın nedeni de budur. Koalisyonlarda bir şekilde kendisine yer bulup ülkeyi yönetme, vesayet odaklarını dizayn edip istedikleri gibi hareket edeceklerdi. Yeni sistemle birlikte devlet ve millet nasıl yönetilecekse bunun kararını yüzde 50+1 oy alan Cumhurbaşkanı yapacak” ifadelerini kullandı.

 “GEÇMİŞTE HEP VESAYET SİSTEMİ VARDI”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşma yapmak için kürsüye anons edildiğinde ise Sülümenli halkı Bakan Eroğlu’nu yoğun bir şekilde alkışladı. Yoğun alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Bakan Eroğlu, Sülümenli halkının çok şanslı olduğunu, her talep ve isteğini yakından takip eden bir belediye başkanları olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. AK Parti iktidarları döneminde Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde çok önemli hizmetlere imza attıklarının altını çizen Bakan Eroğlu, millete hizmet etmekten onur duyduklarını belirtti. Referandum sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Eroğlu; “16 Nisan'da tarihimizin en önemli halk oylaması olacak. Şimdiye kadar Türkiye'de bir vesayet vardı. Geçmişte biliyorsunuz cumhurbaşkanlarını siz seçmiyordunuz. Recep Tayyip Erdoğan'a gelinceye kadar cumhurbaşkanını vesayet sistemi seçiyordu. Ama Allah'a şükür, cumhurbaşkanımızla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık TBMM milletvekillerini de, cumhurbaşkanımızı da halkımız seçiyor. Bu çok önemli gelişmeydi şimdi ise yeni sistem Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için çok önemli bir konu haline geldi” dedi. 

“HAYIRCILARIN AKIL OYUNLARINA KANMAYIN”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanıyla başbakan arasında daima bir sürtüşme, hatta kavga olduğunu ifade eden Eroğlu, "Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki kavgalar millete çok zarar verdi. Millet kavgalar yüzünden, kısa süreli hükümetler yüzünden, her yıl birkaç tane seçim yüzünden çok şey kaybetti. Artık Türkiye'nin kaybedecek vakti yok. Dolayısıyla sistemi değiştirelim. Kararlı, istikrarlı hükümet olsun. 5 yılda bir seçim olsun. Böylece siyasi istikrar olacak ve devamında da bizi ekonomik anlamda darboğaza sokmaya çalışan ülkelerin planlarının aksine güçlü bir ekonomik istikrar olacak. Hayırcıların rahatsızlık duydukları koalisyonlu hükümet modelleri artık tarih olacak. Güçlü bir ülke güçlü bir ekonomi de güçlü hükümetle olur. Bunu hazmedemeyenler ve anlamayanlar da ortalıkta rejim değiştiğini iddia ederek akıl oyunlarına girişirler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimi Cumhuriyet’tir ve ebediyen de öyle kalacaktır. Tüm yalanlara rağmen Sülümenli halkı evet diyecek ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz inşallah” diye konuştu.