Özkal; “Bugün sistem tartışmaları ile ekonomisi hırpalanan, yasama ve yürütme erklerinin sorunlu hale geldiği bir sistemin yeniden revize edilmesi ve güçlü bir Türkiye’nin yolunu açmanın neresi yanlış” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından il merkezinde faaliyet gösteren kadın esnaflara yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Yaklaşık 300 kadın esnafın katıldığı programda referandumla ilgili olarak Milletvekili Hatice Özkal’da açıklamalarda bulundu.

“KADIN ESNAFLARIMIZLA İLK KEZ BİR ARADAYIZ”

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren yaklaşık 300 kadın esnaf AK Parti Kadın Kolları başkanlığı tarafından düzenlenen ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın ev sahipliğinde Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 300 kadın esnafın bir araya geldiği programda konuşan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal; “Esnaf kadınlarımızla ilk kez bir araya gelme imkanı bulduğumuz için mutluyuz. Önceki zamanlarda da böyle bir buluşmayı gerçekleştirmeyi arzu etmiştik ancak gerçekleştirememiştik. İnsan olarak birbirimize değmemizin ve dokunmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Münferit olarak komşuyuz, arkadaşız, farklı nedenlerle samimiyetimiz var ama esnaf kadın kimliğimizle bir araya gelmenin önemli olduğunu düşündük. Bugün sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduk” dedi.

“HALKIMIZ BİZİM NE ANLATTIĞIMIZI ANLIYOR ÇÜNKÜ AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ”

Esnaf odalarına kayıtlı 874 kadın esnaf olduğunu ancak davet için yürütülen çalışmalar neticesinde gerçekte 250-300 kadın esnafın işletmesini kendisinin işlettiğini diğerlerinin ise eşi veya çocukları tarafından işletildiğini öğrendiğini belirten Özkal kendisi için de bu rakamların bir tecrübe olduğunu söyledi. AK Parti ailesi olarak iletişim konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Özkal; “Biz halkımıza her zaman aynı dili konuşuyoruz, bizim anlaşma gibi bir sorunumuz yok. Halkımız bizim ne anlattığımızı anlıyor, biz onların ne dediğini anlıyoruz. Yerel terimlerle söylemek gerekirse birbirimizin nabzını iyi tutuyoruz, ne demek istendiğini de çok iyi anlıyoruz. Esnaf kadınlarımızın sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları da biliyoruz ama gerçekten çok güzel şeyler başardıklarının da farkındayız. Belki bu birlikteliklerden mevcut durumdan daha iyiye gitmek adına bir şeyler üretebiliriz diye ümit ediyoruz. Bu nedenle de gerçekleştirdiğimiz birlikteliklerin de çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“TOPLUMLARIN DÜZEYİ KADINLARIN DÜZEYİYLE ÖLÇÜLÜR”

Gelişen dünyada büyüyen Türkiye’nin ekonomisinin de büyümesi için yerel düzeyde üretilen ürünlerin de daha geniş pazarlarda satışının sağlanması için girişimci kadınlara daha fazla ihtiyaç olduğuna değinen Milletvekili Özkal; “Münferit esnaflık güzel ancak bunu bir tık daha ileriye götürmek gerekiyor. Onun için tanıdığım ne kadar girişimci kadın varsa diyorum ki, Afyonkarahisar bu anlamda çok bakir bir alan çok başarılı, zeki olan, çalışkan kadınlar var. Bugüne kadar ülkenin tanışmadığı, hatta dünyanın çok uzak olduğu çok sayıda ürünlerimiz var. El ele vererek birlikte markalaşması ve bundan hepimizin iyi kazanması gerekiyor. Siyasetçi bir kadın olarak para kazanmak gibi bir hedefim yok ama bu ilin kadın vekili olarak bu ildeki kadınların kazanması benim için çok değerli çok önemli çünkü her toplumun düzeyi kadınların düzeyi ile ölçülür. Bu değerlendirme tüm dünyada böyledir. Kadınların düzeyine bakın oradan o toplumun kültür düzeyini, ekonomik düzeyini, bilinç düzeyini, sosyokültürel bakış açısını tespit edebilirsiniz. Ben bu nedenlerden dolayı kadınlara yönelik olarak yapılan tüm çalışmaları önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM REJİMİMİZ CUMHURİYETTİR”

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde de tartışılan bazı maddelerle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; “Anayasa değişikliği paketinin referandum sürecinin başlamasıyla birlikte ortaya atılan ilk iddia rejimi değiştiriyorlar sözü oldu. Bizim rejimimiz Cumhuriyet rejimidir ve her zaman da öyle olacaktır. Burada yapılmak istenen devletin hareket kabiliyetini yavaşlatan çift başlı sistemin revize edilmesidir. Yine iddia edilen konulardan bir tanesi tek adam diktatörlüğünün getirileceği iddiasıdır. Bunu da sayın Cumhurbaşkanı konuşması sırasında ‘16 Nisan’ı göreceğimiz belli değil hepimiz birer faniyiz ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz’ diyerek her şeyin olabileceği mesajını vermiştir. Bugün sistem tartışmaları ile ekonomisi hırpalanan, yasama ve yürütme erklerinin sorunlu hale geldiği bir sistemin yeniden revize edilmesi ve güçlü bir Türkiye’nin yolunu açmanın neresi yanlış” dedi.

“YETKİSİ ÇOK AMA SORUMLULUĞU OLMAYAN CUMHURBAŞKANINA YARGI YOLUNU AÇIYORUZ”

1982 anayasasında cumhurbaşkanına çok sayıda yetki verildiğini ancak sorumluluğu bulunmadığını hatırlatan Milletvekili Özkaya; “Yapılacak olan değişiklikle birlikte başbakanlığın yerini Cumhurbaşkanı alacak ve yaptığı her şeyden sorumlu olacak. Yaptıkları içerisinde yanlışlıklar varsa bunların hesabını da mecliste alınacak çoğunluk kararı ile yüce divana gönderilerek yargılanmasının yolu açılacak. Yine Yasama, Yürütme ve Yargı üçgeninde meclis sorunsuz bir şekilde yasama görevini yapacak, Cumhurbaşkanı da yürütmenin başı olduğu için devleti yönetecek. Yeni sistemle daha hızlı kararlar alan bir Türkiye ve aldığı kararları uygulamaya hızlı bir şekilde geçiren bir devlet anlayışı oluşacak” ifadelerini kullandı.