Sultandağı’na önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirten Bakan Eroğlu, anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğunu da anlattı

Sultandağı programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sultandağı İmam Hatip Ortaokulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Kredi Yurtlar Kurumu bahçesinde de öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştirdi. Burada konuşan Bakan Eroğlu, "Bir yerde çocuklara çiçek diktiriliyor. Çocukların bir kısmı çiçeklere su verdiği gibi 'seni seviyorum, ne güzel bir nimetsiniz' diyerek sesleniyor. Diğer çiçeğe ise aynı su verilmesine rağmen 'seni sevmiyorum, ne biçim çiçeksin' diyerek aşağılayıcı sözler söylüyorlar. Güzel söz söylenen çiçekler hem tutuyor, hem de güzel yetişiyor. Kötü söz söylenen çiçek ise zamanla kuruyor. Bu araştırılmış ve bilimsel bir gerçektir. Onlar da birer canlıdır ve onların da sevgiye ihtiyacı vardır" dedi.

ÜRETİCİMİZE GELİR GETİRECEK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı ise Sultandağı halkı ile bir araya gelecekleri ve temel atma töreninin gerçekleştirileceği düğün salonu oldu. Düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Merkezi hükümet öncülüğünde Afyonkarahisar ve ilçelerine önemli hizmetler yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini söyledi. Vali Yıldırım; “Bugün temelini atacağımız Sultandağı ilçemiz ikinci kısım taşkın koruma tesisiyle Dereçine kasabası ikinci kısım taşkın koruma tesisi tamamlandığında Sultandağı ilçesi ve Dereçine kasabamız aşırı yağış sonrası oluşan su baskını sel gibi can ve mal kaybına yol açabilecek taşkın zararlarından korunacaktır. Ayrıca yine damlama sulaması projesi tamamlanarak bölge halkımızın hizmetine sunulduğu anda mevcut tarım alanlarının yeterli olarak sulanmaları sağlanmış olacaktır. Bu sayede mahsüllerden daha fazla verim alarak gelir artışı sağlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık olarak 13 milyon 500.000 TL’ye mal olacak tesislerimizin kentimize ülkemize ve halkımıza bereketler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

SULTANDAĞI’NA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Açılış ve temel atma töreninde Sultandağı halkına seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da, göreve geldiği ilk günden bu yana Türkiye için çalıştığını su ve orman arazilerinin artırılması, tarım arazilerinin veriminin artırılması için çok önemli yatırımlara imza attığını söyledi. Dünyada 423 baraj 1000’den fazla gölet ve 4 binden fazla sulama tesisi açan başka bir bakan olmadığını belirten Bakan Eroğlu, Sultandağı’nı da çok önemsediklerini ve önemli yatırımlarla Sultandağı’nın gücüne güç katmaya devam ettiklerini söyledi. Sultandağı’nın önemli bir ilçe olduğunu tarım arazileri ve yetiştirdiği ürünlerle ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, Sultandağı’na yatırımlar yapaya da devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Türkiye’de anayasa değişikliğine yönelik olarak önümüzdeki hafta yapılacak olan referandumda neden evet kararı verilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda da bulunana Bakan Eroğlu; “Cumhuriyet tarihi boyunca 65 hükümet kuruldu. 93 yılda 65 hükümet kurulması küçümsenecek bir rakam değil. Bir çok Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle ülkemizi çok büyük zararlar gördü. Hükümetlerin ömrü 16 ay gibi kısa sürelere karşılık gelir oldu. Hemşerimiz Ahmet Necdet Sezer, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında anayasa kitapçığı fırlattığı için ekonomik kriz çıktı ve ülke ekonomimiz ciddi kayıplar yaşadı. Geçmiş hükümetler dönemlerinde de benzer krizler yaşandı ve paramız yüzde 106 değer kaybetti, faizler bir gecede  yüzde 7500 arttı. Biz Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarının sağlandığı güçlü bir Türkiye oluşması için anayasadaki sorunları ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yaptık. Sizlerden de sorunun çözümüne katkı sağlamanızı ve referandumda evet diyerek güçlü Türkiye’yi birlikte oluşturmak için destek bekliyoruz. Sloganımız net artık söz de karar da milletin” diye konuştu. Protokol üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen temel atma ve açılış töreninin ardından fidan yetiştiricilerine tahsis edilen arazilerin belgelerinin verilmesiyle birlikte program sona erdi.