16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında alanlarda olduklarına dikkat çekerek, ‘Güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz’ dedi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının son birleşimi gerçekleşti. Salih Sel Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal misafir olarak katıldı. Gündem ve dışı ve gündem maddelerinin görüşülerek oy birliğince karara bağlandı. Daha sonra ise ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek karar bağlandı. Toplantı sonunda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, İGM üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Özkal şöyle konuştu: “Bu ayda yaptığınız tüm seçim ve uygulamalar inceledik ve gördük. Hepinize yaptığınız görevde kolaylıklar diliyorum. Özellikle bu dönemde daha fazla köy ve belde ziyaretlerimizden dolayı yaptıklarınızı bir önceki yıla göre neler olduğunu yaşayarak gözlemledik. Onun için ben bütün çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Yapacaklarınız içinde şimdiden kolaylıklar diliyorum.”

“Referandum için alanlardayız”

16 Nisan tarihinde geçekleşecek olan referandum çalışmaları kapsamında sürekli alanlarda olduğunu ifade eden Milletvekili Özkal: “Öncelikle hepimizin yaşadığı bir süreç var. Önümüzdeki 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum için hepimiz alanlardayız. Her ilçe ve köy ziyaretlerimizde yanımda mutlaka o ilçenin İl Genel Meclis üyesinin olmasını istiyorum. Çünkü öncelikle yaptıklarımız netliği ve bizden talep edilenlerin yapılacakların planlanması için bunu ben önemsiyorum. Bir önceki dönemden yaşadığımız tecrübelerden dolayı bu çalışmaların ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu biliyoruz. Ondan dolayı tüm yaptıklarınız ve yapacaklarınız için ayrı ayrı herkse teşekkür ediyorum” dedi. 

“Ülke ağır bir süreçten geçiyor”

Son dönemler ülkenin ağır bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Özkal, hiçbir dönemde olmadığı kadar tempo içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Seçim beyannamelerinde olan her şeyi 6 ay içerisinde tamamladıklarını ifade eden Özkal: “Bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak da gerçekten hiçbir dönemde olmadığı kadar tempo içerisinde çalışma takvimi izlendi. Bir Kasımdan itibaren en özet haliyle öncelikle seçim beyannamemiz olan her şeyi 6 ayda bitirdik. Sayın Başbakanımızın istifası, onun ardından genel başkan seçimi, kongre, yeniden hükümet kurulması ve bütçe çalışmaları yapıldı. En son ise bir darbe girişimi yaşandı. Gerçekten ülke olarak hepimiz çok ağır süreçler yaşadık. Hiçbir dönemde olmayan zor bir süreç yaşadık” diye konuştu. 

“Güçlü bir şekilde yolumuzu devam ediyoruz”

‘Şimdi anayasa çalışmaları yapıyoruz’ diyen Özkal, bu önemli çalışmayı MHP ve AK Parti birlikteliğiyle başardıklarına dikkat çekti. Anayasa çalışmalarını yüz aklarıyla tamamladıklarına dikkat çeken Özkal konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah şimdi söz milletin yine birlikte ve alandayız. Zaten vatandaşlarımız yapılan çalışmaları görüyor ve görmeye de devam edecek. Zihin karışıklıklarında biz gereken bilgilendirmeyi yapmak gibi görevi üstleniyoruz. Onun içinde insanlığımız her zaman kendi seçtiği insanlar yanında olsun istiyor. Dün İscehisar ilçesinin köylerini ziyaret ettim. Orada bir kadın: “Yeni sistemde ben Cumhurbaşkanını görebilecek miyim? Dokunabilecek miyim?” diye soruyor. Onun için vatandaş seçtiği herkese daha fazla değmek, dokunmak ve iletişim kurmak istiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Rabbim her dönemde olduğu gibi hepimizin yardımcısı olsun. Allah tek millet, tek bayrak ve güçlü bir şekilde yolumuza devam etmeyi nasip etsin.”