Geçtiğimiz yılda ilimizde düzenlenen 3x3 Sokak Basketbol turnuvası üçüncü kez düzenlenecek. 1-2 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Açık Hava Basketbol müsabakaları ile ilgili bilgiler veren Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, bölgesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapabilmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

HERŞEY BASKETBOL İÇİN

“Adidas 3×3 Türkiye Turu”nun Afyonkarahisar ile birlikte 6  ilde düzenlendiğini belirten Basketbol İl
Temsilcisi Demirkale, organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye Basketbol
Federasyonu İl Temsilciliği olarak temel görevlerimizin başında Basketbol sporunun yaygınlaştırılması ve
daha fazla lisanslı sporcunun Türk basketboluna kazandırılması yatmaktadır. Bu amaçla ilimizde basketbol adına yapılabilecek her türlü Organizasyonun ve oluşumun tarafımızdan desteklenmesi de asli
görevlerimizin başında yer almaktadır. Spor Kamuoyumuz tarafından takip edildiği üzere İlimizde
Belediyemiz adına Profesyonel lig’de yer alan Basketbol takımının kurulmasına öncülük ettik. Belediye
adına kurulan ve bu sezonda büyük başarılar elde eden takımımızı tebrik ediyorum”

“TURNUVA RAMAZAN’DAN SONRA”

İl Temsilciliği olarak, Basketbol Federasyonunun Türkiye’de 6 etap şeklinde düzenlediği “Adidas 3X3 “
Basketbol turnuvalarının 1-2 Temmuz tarihlerindeki etabı Afyon’da gerçekleşecek. Maçlara katılacak takımlar Türkiye Basketbol Federasyonu resmi web sitesinden kayıt yaptırabildiği gibi aynı zamanda Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne de müracaat edip kayıtlarını gerçekleştirebilirler. Şenlik havasında gerçekleşecek turnuvaya Afyondan çok fazla talep geleceğini tahmin ediyoruz. Turnuvada dereceye giren takımlar ödüllerini alacaklardır.” İfadelerini kullandı.

FİNAL’DE İLİMİZDE YAPILACAK

3x3 Sokak Basketbol turnuvası illerde oynandıktan sonra final karşılaşmalarıda ilimizde oynanacak. Konu hakkında bilgi veren Demirkale” İllerde oynandıktan sonra final karşılaşmaları ilimizde oynanacak. 29-30 Temmuz 2017 tarihinde finale kalan takımlar ilimize gelerek final kısmını tamamlayacak” dedi.

3×3 NEDİR?

Dünyada 3×3 basketbol günümüzün en popüler ve katılımcısı en yüksek spor dalıdır. TBF
gelişen, çağdaş ve trend olan bu sporu sahiplenerek gençliğe spor, müzik, eğlence dolu bir şenlik ortamında ortak tutkuların paylaşıldığı platform yaratmaktadır. İyi uygulanmış bir 3×3 turnuvası şehirleri için gurur kaynağı ve yerel işletmeler için ticari kazanç oluşturmaktadır. Eğlenceli aktif ve panayır havasında geçer aileler içinde dostça bir ortam oluşturur.

HEDEFLER: 

Basketbol oynayan sayısını artırmak, Bölgelerde açık hava basketbolu felsefesini oluşturmak,Açık hava basketbolu ile ilgili sporculara lisans vermek, Bireysel Kahramanlar, hikayeler yaratmak, Açık hava basketbolunun standartlarını ve kurallarını geliştirmek ve yeni açık hava sahalarının yapılmasını sağlamaktır.