Valiler kararnamesiyle Muş Valiliğine atanan Vali Aziz Yıldırım, onuruna veda yemeği düzenlendi. Afyonkarahisar Valiliğince Korel Termal Otelde düzenlenen veda yemeğine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Burak Böge, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Hayati Karaaslan, Kocatepe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı ve Erhan Günay, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, diğer protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

Veda yemeğinin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, yaptı.
Şair merhum ozan Abdürrahim Karakoç’un  ‘Her Nesnenin Bir Bitimi Var’ sözlerini hatırlatan Uslu, şöyle konuştu:
“ Gerçekten de her başlangıcın bir sonu var, hele ki güzel olan şeylerin sonu nedense çok çabuk geliyor ve belki de biz öyle hissediyoruz. Bugün bir yıl bir ay gibi bir sürede ilimizde Valimiz olarak görev yapan Sayın Aziz Yıldırım’ın veda yemeğini tertip ediyoruz. Daha önceki Afyonkarahisar Valilerimizden ve Bakanlık Müsteşarlarımızdan Saim Çotur burada yedi ay gibi kısa bir süre Valilik yapıyor ve Valiliğini şöyle tarif ediyor. Afyonkarahisar’da görevim bir kaymaklı ekmek kadayıf yiyecek kadardı diye tarif ediyor. Sayın Valimizin bu bir yıllık süre görevi de belki bu kadar bir görevdi ama ben burada bütün kamu görevlileri adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu kaymaklı ekmek kadayıf yiyecek kadar olan görev süresindeki aldığımız tat, haz, lezzet kaymaklı ekmek kadayıfından on kat daha fazlaydı. Ben kendilerine bu görev süreci içerisinde mesai arkadaşlarıma, himayelerinde çalışan insanlara ve Afyonkarahisar’da yaşayan bütün vatandaşlarımıza göstermiş olduğu sıcak, samimi ve babacan yaklaşımından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev yapacağı il ile Afyonkarahisar’ı mukayese ettiğimizde Devletimizin ve Devleti temsil eden insanların gönüllere daha çok dokunması ihtiyacını hissettiğimiz bir yerdir.” 

“Valimizin on binlerce gönül dostu var”

Vali Yıldırım’ın bir gönül adamı olduğunu ve gönüllere dokunma hususunda da çok usta olduğunu kaydetti.
Vali Yıldırım’ın Muş’ta da insanların gönüllerine dokunmaya devam edeceğini belirten Uslu, “Bu güzel atmosferde Sayın Valimizin vedası için bizlerle beraber olan bütün konuklarımızın huzurunda sizler adına Sayın Valimize ve muhterem Hanımefendiye yeni görev yerinde sağlık ve afiyet diliyoruz. Gittikleri her yerde mutlaka Afyonkarahisar’da olduğu gibi gönüllere ineceklerdir ve gönül dostları bırakacaklardı. Afyonkarahisar’da Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’ın on binlerce dostu var. Yolu ve bahtı açık olsun, Allah yar ve yardımcısı olsun, idarecilik şansıda her daim yanında olsun.” dedi.

“Aziz Yıldırım valimizi aklımızdan çıkarmayacağız”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Valilerin bir şehrin lokomotifi olduğunu söyledi.

Başkan Çoban, Valilerin işinin çok zor olduğunu hem devlet kurumlarını hem de sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle diyalog içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu işbirlikleri güzel olursa, o şehirlerin kaderi çok değişiyor. Ve bu şekilde modernleşme ve ilerleme artıyor. Hizmet almada başka ilerle kıyaslanamayacak derecede artıyor. Belediye Başkanları olarak bizde Valimizle uyum içinde olursak hizmetlerde kat be kat artıyor. Bunun tam tersi olduğunda da o şehir için çok kötü olur. Çalışma şevki ortadan kaybolur. Sağ olsun Aziz Yıldırım Bey Afyonkarahisar’a geldiği ilk günden beri ilgi ve alakayı bizlerden eksik etmedi. Mütevazi duruşunu ve devlet baba şefkatini hiçbir kimseden esirgemedi. 13 aylık hizmet süresinde de şehrimize çok güzel hizmetlerde bulundu. Unutulmayan şey dostluklardır. Bizde Sayın valimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. Kendisine ve ailesine Muş’ta başarılar diliyorum.”

“Kısa zamanda güzel çalışmalar yaptık”

AK Parti Milletvekili Hatice Özkal da Vali Aziz Yıldırım’ı çok samimi, hasbi ve mütevazi olarak gördüklerini ifade etti.

Özkal, Vali Yıldırım’ın çok iyi devlet adamı olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Valiler kararnamesi açıklandıktan sonra biz gerçekten üzüldük. Muş’un sayın valimize ihtiyacı var diye kendimizi o şekilde teselli ettik. Onun içinde büyüklerimiz böyle uygun gördüler. Sayın Valimizle çok kısa zamanda çok güzel insani duygular biriktirdik. Ben bunun çok önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Bu zaman zarfında şehrimize yaptığı güzel çalışmalardan dolayı Valimize çok minnettarız. Teşekkür ediyoruz.”

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, kendilerini Muş Valiliğine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Yıldırım,  veda konuşmalarının zor olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Her ne kadar da biz çok vedalaştık desek de her bir veda kendi içerisinde ayrı bir önem arz ediyor. Bu işin alışması olmuyor. Biz yer değiştirmekten değil, siz gibi değerli dostlarımızdan ayrılıyor olmaktan dolayı birazcık hüzün hissediyoruz. Bir yıldan bu tarafa birlikte çalıştık. İnşallah bir faydamız dokunmuştur. “

“Etrafımızdaki pek çok ülke karışık durumda”

Afyonkarahisar’dan ayrıldığı için hüzünlü olduğunu aktaran Vali Yıldırım, salondaki bütün dostlarından helallik istedi.
Görev süresince Afyonkarahisar’da pek çok dost tanıdığını belirten Vali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vatanın her bir karış toprağı kutsal ve kıymetlidir. Onun içindir ki, bu memlekette yaşamanın bir bedeli var. Etrafımızdaki pek çok ülkede karışıklıklar var.  Irak’ta, Suriye’de,  Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da var. Oralardaki pek çok insan ülkelerindeki karışıklıklardan ve huzursuzluklardan dolayı bizim ülkemizi çölün ortasındaki vaha gibi görüp, buraya geliyorlar. Kendilerini daha emin hissettikleri topraklara geliyorlar. Bizlerde hep birlikte o kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Afyonkarahisar’da yaklaşık 11 bin 500 civarında bu ülkelerden gelen insanlar var. Halkımız bu insanlara sahip çıkıyor. Bunun da Allah katında bir ecri olduğuna inanıyorum.”

‘Gider olduk bu illerden kalanlara selam olsun’ diyen Vali Yıldırım, Afyonkarahisar’dan dostlarla dolu bir yürekle Muş’a gittiğini sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından Vali Yıldırım’a çeşitli kurum müdürleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.